Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat na jednu konkrétní věc ohledně oblečení. Pokud si chci založit svoji vlastní značku, mám návrhy a všechno okolo, musím si nechat i vyrobit textil na zakázku úplně od nuly, nebo můžu využít už předvyrobená trika např. Adler, na která nechám natisknout/vyšít svůj design? Byla by to pak skutečně "má značka" oblečení? Doufám, že je pochopitelné, o co mi v dotazu jde Děkuji za odpovědi
Ano jde to, design trička navrhnete vy a tričko jakožto základ Vám dodá jiná firma - poměrně běžná praxe, většina i velkých výrobců si nechává textil dodávat od partnerských společností.
Vy by jste ovšem měl nechat na tričku cedulku onoho výrobce a případně ji doplnit o svoji.
Nechat si vyrobit textil na zakázku, by bylo finančně poměrně dost náročné.
Jsou i výrobci textilu, kteří se zaměřují vyloženě na to aby jej prodávali dalším společnostem, které s ním budou dál pracovat.
Přesně tak. Jsou společnosti přímo na výrobu triček, která budou připravená pro další proces v jiné firmě. Naprosto normální praktika v dnešní době. Proč by jsi měl mít vlastní fabriku na trička, když ti to jsou v číně schopný udělat za polovinu peněz ve stejné kvalitě.
Díky. Máte i nějaká doporučení na české firmy, které se na to specializují, a mají větší výběr a kvalitní výrobky?
Byl bych rád, kdyby se to v česku i vyrábělo, pokud se to u nás vůbec provozuje...
Tisk ani výšivky vlastních návrhů na cizí výrobky není vlastní značka. Podle mne by mělo být kompletně vše Vaše, měl byste mít i vlastní návrhy textilu, na který chcete tisknout/vyšívat. .
Ale zkuste se s Adlerem domluvit, přesněji uzavřít s ním písemnou smlouvu (určitě bych nepoužila "předvyrobená trička" bez vědomí jejich výrobce).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.