Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový dotaz. Už týden mě zmáhá nějaké nachlazení, minulou sobotu jsem měla v krku jako by mi tam vybuchla bomba, ale pak se to začalo zlepšovat a teď už je to relativně v pohodě. Horečku jsem něměla ani jednou, akorát se k tomu přidala rýma a bolest dutin- jak je to při nachlazení běžné. Problém je v tom, že od pondělí(za 2 dny) máme jet do Rakouska na lyže, ale pořád mám opravdu velkou, rýmu a stále mluvím dost přes nos a jsem zahleněná. Myslíte, že není dobrý nápad odjíždět na hory nebo mi naopak alpský vzuch může pomoci? Po Rakousku hned navazuje lyžák a nerada bych na něj onemocněla. Co byste mi poradili? Děkuji za odpovědi
Tohle snad není na antibiotika. Když jsem vedla lyžařské kurzy, nemohla jsem si dovolit nejet. Tak vím, jak Vám je. U mne ale bylo jasno, že to nevyležím a že musím. Spolkla jsem pár Superpyrinů / dnes v lékarně dají něco modernějšího/. Hodně dělá právě psychika, to řešení jet x nejet. Jak se vyrazilo, šlo to k lepšímu. Cpala jsem se vitaminama / B, C/ a vynechala úplně všechno mléčné.Jedla jen lehká zdravá jídla a pila poctivě teplé bylinkové čaje. Když neprochladnete a nepřeženete námahu, tak se to nezhorší. Na čersvém vzduchu dýchat jen nosem , obalit krk, dobrou čepici. Myslím, že bude líp. Teď večer bývá zhoršení. Navíc je úplněk, což přitěžuje.
To je jasné.
Nikam nejet,nachlazení se nemá podceňovat.Zánět dutin není legrace.Chce to být v teple,pít horké nápoje + med,citróny,zázvor.Inhalovat a inhalovat,aby se dutiny mohly čistit.
Před několika roky jsem byla v podobné situaci jako vy. Dva dny před odjezdem jsem zašla ke své obvodní lékaře a všechno jí řekla. Přesto, že jsem nepřítel antibiotik, ani jsem se tentokrát nebránila, doktorka mne na cestu vyzbrojila právě antibiotiky + kapky na rýmu a ještě asi něco na kašel, no vše dobře dopadlo. Nikdo z nás však neodhadne, zda vás to tam porazí a nebo změna vzduchu vám to rozežene. Správné by bylo zalehnout a nikam nejezdit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.