Nejste přihlášen/a.
Vyrábíme produkty a potřebujeme je doručovat zákazníkům.
Začínáme, jsme na trhu nová a málá, neznámá značka, takže právě drobnost a každá kladná zkušenost je pro nás obrovský přínos, naopak každá negativní zkušenost je pro nás hodně špatná. Produkty máme dobré, jenže zatím nás hodně potopil právě přepravce. Dost balíků došlo omlácených, což samozřejmě znamená negativní recenzi zákazníka, což hodně lidí odradí od nákupu u nás. Některé balíky prostě zákazník nepřebral, protože byl poškozený, takže se nám vrátil.
Takže dost uvažujeme o zřízení nějaké své vlastní malé logistiky, dost přemýšlím, jak toto vůbec realizovat, je to dost složité.
Případně bych uvítal i rady, jakého přepravce zvolit, nějaké kladné zkušenosti. Zatím jsme vyzkoušeli tři.
Víc než na dopravce byste se asi měl ze začátku soustředit na kvalitnější zabalení. Věřte nebo ne, ale dopravce nevozí jen váš balík a nemá ho do chíle doručení na klíně, aby se mu nic nestalo. Řešil jste poškozené balíky s dopravcem?
Zboží přepravu přežije, jde o zboží, které se nějak mechanicky rozbít nemůže. Jenže když lidem příjde balík, který je omlácený, nálepky strhané - tak se nedivím, že jej zákazník nechce převzít. Zvláště pokud nejde o některak levný produkt.
Vyzkoušli jsme Českou P... dopravce na tři písmena, začínající PP.. a dopravce jehož název připominá sexuální orientaci Gei...
Jde o to, že to člověka celkem zamrzí, když se snaží mít vše opravdu promyšlené, prostě celý ten vzhled, doladěné balení a vše a potom to prostě přepravce pokazí prostě tím, jak se k balíku chová ..
Doladěné balení? Tak to určitě nemáš a hřešíš na to, že je výrobek značně odolný. Papírová krabice a polystyrenový výlisek, ve kterém bude výrobbek usazen bez možnosti pohybu - chceš říct, že ani tohle by nepomohlo? Posílal jsem už hodně těžkých a neforemných věcí a nikdy nedošel obal poškozený. Nejdůležitější je zabránit zboží v pohybu a vyplnit prázdná místa v dostatečně tuhém obalu.
tak to bude oříšek. balíkovky mají svoje podmínky pro přepravu a pokud jde o něco spešl, tak se musíte domluvit na podmínkách, kde bude dražší dodejné, ale se zárukou. sám mám zkušenosti snad se všemi a některé nedokáží doručit zásilku a když dojde k reklamaci, tak pak najednou doručí a systémově neinformují. pokud máte zájem o bližší info, tak interní poštou.
Pokud se vám vrací větší množství poškozených balíků, tak asi sami na vlastní oči vidíte, kde je to slabé místo.
Už asi třetím rokem dostávám pravidelně každý měsíc balík s potravinami. Vozí ho Česká pošta. Téměř vždy balík obahuje něco ve skle. Zboží je uloženo v krabici, která trochu připomíná krabici od bot, ale je mnohem pevnější. Firma si tyto krabice nechává dělat přímo na zakázku. Krabice je pak přebalena tuhým balicím papírem. Ještě nikdy se mi za celou tu dobu nestalo, že by přišel balík jakkoli poškozený.
Mimo to mi občas přijde balík z nějakého e-shopu. Tam bývá někdy vidět, že popadnou první vhodnou krabici, zřejmě si berou krabice ze supermarketů. Ale ani tyto balíky mi ještě nikdy nepřišly poškozené. Zkušenosti mám s Českou poštou a trochu s PPL.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.