Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám dlouhobé problémy se spánkem nemužu pořádně usnout. Do práce již nejezdím. Navíc k ránu je to sice po druhé se mi potí vlasy. Čím to muže být kde je problém? Děkuji.
Zdravím.
Bylo by nutné,abyste nám sdělil váš životní styl.Jak se stravujete,co pijete /pitný režim/,zda sportujete,jaké máte zdravotní potíže,jaké berete léky,atd.,atd.
Potit se můžete třeba od srdce,nebo od zaneseného organismu /játra,ledviny/,potíže se štítnou žlázou.
Tady můžeme pouze spekulovat.
Můžete vyzkoušet na váš problém "terapii nakloněné postele". Je to jednoduché, postupně podkládáte nohy u postele u hlavy, až po nějakém čase dosáhnete patnácti centimetrů. Některé zdravotní problémy se po určité době začnou lepšit, není to hned, manželovi se např. srovnal vysoký tlak, takže ani nemusel začít brát prášky.
Pod tuhle Vaší radu, paní Maky, bych se podepsala. Před časem jsem začala mít pocit, že mám na rovné matraci nohy výš, než hlavu, ač tomu tak opravdu nebylo. Zcela intuitivně jsem udělala přesně to, co radíte a tento nepříjemný pocit zmizel. Do teď nevím, jaký zdravotní problém se mi tímto způsobem ohlašoval, ale je pryč a spím už zase na úplně rovné matraci, jen s polštářkem pod hlavou, tak jako dříve. Celé to trvalo asi měsíc, než se mi organizmus "vyladil" a mohlo se všechno vrátit tak, jak bylo. Na některé potíže je doporučováno mít nohy výš, než hlavu. Je fajn, když se někdy povede poslechnout svůj organizmus, když si sám říká o to, co by mohlo pomoci.
Paní alunko, to je bezva, když člověk dokáže naslouchat svému tělu a vnímá, co potřebuje. Tak to bylo i u vás, však jsem jednou viděla při prohlídce nějakého zámku, že tam měli postele s vyššíma nohama pod hlavou, takže to není žádná novinka. Když jsem o tom četla, byla tam ještě nabídka jakési uzemňovací podložky, ale pomáhá to i bez ní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.