Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystouplá světle žlutá piha ve vlasech

Od: radek33 odpovědí: 6 změna:
Zdravím, dnes jsem si všiml, že mám ve vlasech vystouplou pihu, dříve jsem si rozškrábl pihu a teď ta piha je vystouplá a je žlutá, vypadá jako kdyby hnis tam byl. Byl jsem asi před 3 měsíci u lékaře na kožním a konstatoval, že je vše v pořádku. Myslíte, že to samo odezní? Děkuji.
doplněno 10.02.17 20:22: Přikládám foto

Vystouplá světle žlutá piha ve vlasech

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

1x

Vypadá to nejspíš jako tukový aterom. Pokud tomu tak je, tak ten hrbolek pomalu dál poroste. Nehnisá, pokud do toho nerýpete. To je časté, nebolí, není zhoubné a chirurg si s tím snadno poradí. Aspoň několik blízkých to mělo. Kéž jsem to správně tipla.

pohanka*
hodnocení

0x

Hm, hm, žlutá piha? to vypadá jako opravdu podebrané. Riziko je, že si to rozškrábnete, nebo neopatrně narušíte hřebenem, čepicí.

Dala bych si večer na polštář velký hadr, kdyby to prasklo, ať nemáte zaneřáděný povlak a pod ním i polštář.

Pokud z toho máte špatný pocit, a kožní většinou berou na objednávku, tak běžte k obvodnímu lékaři. Oni i v těchto věcech pomohou, nemusí jenom kožní, případně na chirurgii, kde se podívají pod lupou a bude-li to hnisavé, tak to vyříznou. Nebo pošlou do nemocnice, aby se udělala histologie.

Co bylo před 3 měsíci bez problému, tak se může vše změnit. Takže běžte klidně na kontrolní vyšetření.

radek33
hodnocení

Pomohla by na to nějaká mast?

hodnocení

0x

Já být vámi, tak si to nechám vyříznout. Měla jsem něco podobného na nose nahoře u pravého oka. Vzhledem k tomu, že mi zemřel bratr od kožního znamínka, strachy jsem hnala na chirurgickou ambulanci. Pan doktor vyříznul, naštěstí histologie dopadla dobře, mám klid a jizvičku bych už ani nenašla.

hodnocení

0x

Já jsem něco podobného nechávala fenečce Dorce, ve středu vyříznout. Nepatří to tam, pryč s tím co nejrychleji. Ať se to nezvrhne v hnusotu onkologickou.

Vystouplá světle žlutá piha ve vlasech #2

liska*
hodnocení

0x

Není třeba něčím mazat. Jen opatrně při česání, abyste si to nerozrýpl. Obsahem hrbolku je nejspíš tuk z ucpané mazové žlázky, kterých je na hlavě velké množství, aby mastily vlasy ochrannou vrstvičkou tuku. Jděte rovnou na chirurgii. Ti s tím mají zkušenosti, neboť je to hodně časté. Znám chlapa, co s tím šel, až to mělo 3 cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]