Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím, vyplňuji Žádost o přídavek na dítě, mám ji vyplněnou, ale jedna otázka mě znejistila, zde je její znění a nevím, jestli ji mám vůbec vyplnit a pokud ano, tak jaký rok.
Je to v části A. "Veškeré příjmy uváděné v této žádosti jsou za kalendářní rok (tj. rozhodné obodbí) 8) : 20_ _
Poznámka číslo 8 udává: " U přídavku na dítě, na nějž se uplatňuje nárok v období od 1. října 2012 do 30. září 2013 je rozhodným obdobím rok 2011.
Takže mám do kolonky uvést 2016? Ale já v žádosti neuvádím jiné příjmy, protože pobírám jen rodičovský příspěvek. A do kolonky příjmy se mají uvést jen příjmy kromě rodičovského příspěvku pro rozhodné období a to já jsem neměla.
A ještě jednu otázku, v části D "Žádám o přiznání dávky ode dne: _. _. 20_ _ " Tady se píše přesně v den podání žádosti nebo třeba od nějakého kvartálu např. 1.1.2017?
Vyřešila bych to přímo s pracovnicí úřadu, ale chtěla jsem to už mít celé připravené.
Děkuji za rady, Iveta
U přídavku na dítě je až do 30. září 2017 rozhodným obdobím rok 2015. Teprve pro žádost od 1. X. 2017 bude rozhodným obdobím rok 2016.
Žádost můžete podat až tři měsíce zpětně (nejdříve samozřejmě od data narození dítěte). Pozor, budete uvádět dvě data → datum, od něhož přídavek žádáte a datum, kdy žádost podáváte (den předání žádosti).
Ano do kolonky napsat 2016, ale dokládáte příjmy za rok 2015, tam je jen příklad. Do části D bych napsala od toho října, ale nevím to 100%, když je únor. Počkejte na praovnici, to bude asi nejjistější.
Ne 2016, ale 2015.
U přídavku na dítě, na nějž se uplatňuje nárok v období od 1. října 2016 do 30. září 2017 je rozhodným obdobím rok 2015.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.