Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení karty od cetelemu

Od: pavel* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

při nákupu na splátky od cetelemu jsem dostal i kartu, ale tuto kartu nechci využívat a není ani aktivní, ale při půjčce mi byla vidět v registrech...
Chci se zeptat máte někdo zkušenost jak tu kartu zrušit, abych s tím něměl někdy v budoucnu opět problémy?...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Z www.cetelem.cz .

Proč mi přišla kreditní karta, když jsem o kartu nežádal/a?

Součástí Vámi podepsané smlouvy při nákupu na splátky je i poskytnutí úvěrového rámce a vydání kreditní karty. Kartu je možné si ponechat i jako finanční rezervu pro nenadálé situace. Pokud z ní nebudete čerpat finanční prostředky, neplatíte žádné poplatky.
Takze se zeptej na cetelem.cz/... .

monni
hodnocení

1x

Dobrý den,

mám stejný problém, beru si hypotéku a v registrech právě zjistili, že mám úvěrovou kartu, o které sem neměla ani páru. Tak sem žádala cetelem, aby mi laskavě zrušili úvěrovou smlouvu na kreditní kartu, a musíte napsat žádost o zrušení s vlastnoručním podpisem a zaslat scanem na jejich email, nebo poštou.

repkin*

Ano, přesně tak, jak píšete.

sapphir

Prosím jak dlouho trvalo uplné odstranění kreditni karty z registru? mám uplně stejny problém,už potřebuji mít uzavřenou hypotéku a ted tohle...

hodnocení

0x
Doplatit uver a dat pisemnou zadost o zruseni konta s kartou.
pavel*
hodnocení

Karta nikdy nebyla čerpána uvěr jsem si bral v bance...

Bohužel na stránkách tuto žádost stáhli a nemám nějak představu co by žádost měla všechno obsahovat. Kartu ani fyzicky nemám někam jsem jí zahodil a nejspíš už i ztratil, ale o její existenci zánam je a ten nepotrěbuji mít.

hodnocení

0x
Vemte telefon a zavolejte na jejich linku. Tam ma musi rict vse. Pokud je uver doplacen a karta neaktivni tak se vam to po nake dobe smaze a zrusi.

repkin*
hodnocení

0x

Zavolal jsem na Cetelem (dnes BNP Paribas) a tam mi řekli jak mám postupovat, odpovídají i na emaily. Tuším, že jsem musel napsat písemnou žádost a stačilo to podepsat, oscanovat a poslat emailem. Splacení veškerých peněz co jsem dlužil jsem bral jako samozřejmost.

samouk*
hodnocení

0x

Taky jsem si vzal půjčku 20.000kč a také mě k půjčce cetelem poslal kartu na další peníze,ale o tu jsem já už zájem neměl a lepidlem jsem si jí přilepil na svou nástěnku do dílny a tak znehodnotil.Pokud karta néní nikdy aktivovaná v bankomatu,tak néní a nikdy nebude funkční i kdyby cetelem vám na ní maloval třeba 100.000kč.Je a bude nefunkční do té doby,než jí podepíšete a vložíte do bankomatu pro jakýkoliv výběr peněz v tom je politika každé bankovní společnosti,která potom ůtočí na zákazníka v tom smyslu,aby tímto výběrem kartu aktivoval.Udělá-li to člověk,tak si lidově řečeno,naserete do vlastního hnízda a jste v pasti u cetelemu.Taková je skutečnost,takže nenechte se nachytat

jenda*

Jenže ti to zasahuje do registru u banky a čím víc ti vysí karet na nástěnce, tím míň máš nárok na půjčku nebo úvěr. Ty karty oni vidí i když nebyly nikdy aktivovaný.

mp*

Toto je přesná odpověď. ANO.

mp*
hodnocení

0x

Od Cetelemu jsem využil bezúročný úvěr asi před cca před 15 lety. Od té doby mně posílají jejich kartu. Podle mně, když jí nevyužijete, to nic neznamená. Teď splácím auto, a jejich zástupce mně infornoval jasně. Když nezaplatíte do měsíce, tak Vás dáme do dlužníků. To je jasné a rozumné. Je fakt, že by si měl každý ty kreditní karty hlídat, někdy je měsíční poplatek. Spíše nebrat.

doplněno 07.03.17 19:25:

A hlavně ty strašné úroky, jsem ochoten si i půjčit. Ale za 15 - 20 procent? To už je snad lichva.

hodnocení

0x
Já kartu kdysi rozsekanou musel poslat do centrály s jednoduchou žádostí o zrušení. Na pobočce v Brně osobně to samozřejmě nešlo, aby to slabší jedinci vzdali. Takto to u nás chodí. Ale je to tak 15 let...

inka78
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych zavolala na jejich infolinku a vyžádala si nějaký formulář, ať je tam vše co chtějí. Každopádně bych nečekala, že bude vidět v registrech když není aktivní... poradíte, kde Vám to řekli, že tam je vidět (mě v bance jen řekli, že systém kontroluje registry a že k tomu oni nemají přístup)? V posledních letech mě takovýchto karet přišlo více, všude bylo uvedeno, že pokud ji nechci, můžu ji vyhodit a tak by mě zajímalo, zda je tam mám také vidět. Díky

repkin*
Řeknou to v bance. Protože tím, že máte neaktivní kartu, kterou můžete kdykoliv aktivovat jste potencionální dlužník. Kolega co si chtěl vzít hypotéku musel tohle všechno vyrušit.

hodnocení

0x

S kreditní kartou od Cetelemu jsem na výsost spokojený a jen vydělávám. Již 3 roky tankuji PHM na tuhle kartu a mám při měsíčním vyúčtování 4% slevu. Za ty 3 roky jsem ušetřil cca 14 tisíc Kč. Myslete si o tom, co chcete...

peterson*

Naprosto souhlasím, kdo je blb a neumí používat kreditku, tak ať si ji nepořizuje. Teď ji musím bohužel kvůli hypotéce zrušit, ale po vyřízení hypotéky si ji opět zřídím :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]