Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak má vypada notářský soupis majetku?

Od: petrm odpovědí: 6 změna:

Potřeboval bych poradit, jak by měl vypadat notářský soupis majetku (konkrétně vybavení bytu).

Pronajímám byt lidem, kteří jsou v exekuci a bojím se abych nepřišel o vybavení bytu se kterým jsem byt pronajal.

Dočetl jsem se, že by mohl pomoci notářský soupis majetku.

Prosím o radu, jak by tento soupis měl vypadat, případně jak ještě mohu svůj majetek ochránit.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, já mám takový podrobný soupis vybavení bytu (jednotlivých místností) přímo v nájemní smlouvě. Exekutor nebude o své návštěvě u dlužníka (nájemce) informovat pronajímatele, který má možná nějaký seznam u sebe (a použije ho až při vymáhání svého majetku zpět), ale nájemní smlouvu vidět chce. Mám to vyzkoušené - nájemce čelil exekuci, já jsem to ani nevěděl, exekutor ctil obsah náj. smlouvy a můj majetek ponechal na místě. Takže, chtělo by to podrobnou náj. smlouvu (či notářský soupis vybavení bytu k ní přiložit jako přílohu, aby o tom exekutor věděl). Zdravím!

doplněno 09.02.17 21:48:

Nemáte zač. Hodně štěstí (na lidi) při pronajímání.

petrm
hodnocení

pymoga
hodnocení

0x

Notářský soupis majetku je pouze tvé prohlášení, že se prohlašuješ za majitele těchto věcí. Klidně si tam můžeš napsat i sousedovo auto či jeho televizi. Notář s tím nebude mít žádný problém.

Jakou váhu to dle tebe má?

petrm
hodnocení

Díky, no asi moc velkou né, ale lepší zkusit alespoň něco než neudělat nic.

sebod*
hodnocení

0x

nejlepší bude, když jednotlivé kusy nábytku vyfotíte. Jsou-li tam i elektrospotřebiče, tak opsát číslo ze štítku. Není nutné sepisovat to vybavení, které exekutor nesmí ze zákona postihnout

tn.nova.cz/...

petrm
hodnocení

Díky moc za radu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]