Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit, jak by měl vypadat notářský soupis majetku (konkrétně vybavení bytu).
Pronajímám byt lidem, kteří jsou v exekuci a bojím se abych nepřišel o vybavení bytu se kterým jsem byt pronajal.
Dočetl jsem se, že by mohl pomoci notářský soupis majetku.
Prosím o radu, jak by tento soupis měl vypadat, případně jak ještě mohu svůj majetek ochránit.
Děkuji
Dobrý den, já mám takový podrobný soupis vybavení bytu (jednotlivých místností) přímo v nájemní smlouvě. Exekutor nebude o své návštěvě u dlužníka (nájemce) informovat pronajímatele, který má možná nějaký seznam u sebe (a použije ho až při vymáhání svého majetku zpět), ale nájemní smlouvu vidět chce. Mám to vyzkoušené - nájemce čelil exekuci, já jsem to ani nevěděl, exekutor ctil obsah náj. smlouvy a můj majetek ponechal na místě. Takže, chtělo by to podrobnou náj. smlouvu (či notářský soupis vybavení bytu k ní přiložit jako přílohu, aby o tom exekutor věděl). Zdravím!
Nemáte zač. Hodně štěstí (na lidi) při pronajímání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.