Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo by měl odejít?

Od: charliebad* odpovědí: 9 změna:

Ahoj,

rozešel jsem se s přítelkyní. Bydlíme v bytě, který nám pronajal její známý. Nedal nám žádnou smlouvu, tudíž jsme tam načerno. Ona řekla, že se JÁ mám odstěhovat. Ale já si říkám, proč bych měl zrovna já? Ona opustila mě a já se mám stěhovat? Problém je i to, že ona má vyšší plat, čímž pádem jí by se bydlení hledalo a platilo snadněji. Má právo mě vyhodit nebo mě nějak jinak vytlačit z bytu?

Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

8x

Je to byt jejího známého, takže odejít bys měl ty. Komu myslíš, že dá majitel bytu přednost? Ukřivděná dušička a hledání argumentů proti bývalé přítelkyni, radši si začni hledat bydlení.

hodnocení

3x

Do problematiky bydlení načerno se vůbec nebudu pouštět. Řekněme, jinými slovy, že jste u známého své bývalé přítelkyně na návštěvě. Pozval na tu douhodobější návštěvu především svou známou. Vy jste tam až v druhé řadě. Pravděpodobně by při sjednávání oné dlouhodobější návštěvy dovolil své zmámé, aby si tam přivedla jiného Frantu nebo Vaška.

Takže teď byste to měl být vy, kdo byt opustí.

hodnocení

1x

Zdravím,

Kdyby jste se odstěhoval Vy, tak by to bylo fér, jelikož je to přes její známost a pokud to neuděláte dobrovolně, tak ona stejně docílí svého a to tak, že jí tam její známý třeba přihlásí a udělá jí smlouvu, kterou potom opět zruší. Páky na to jsou aby Vás dostala pryč, tomu se neubráníte...Jste v nevýhodě pokud není byt Váš a nemáte ani smlouvu a byt patří jejímu známému, tak jak proti tomuhle chcete bojovat? Ona Vás vyhodit nemůže, ale známý už ano, pokud mu byt patří a Vy nemáte smlouvu.

Tyhle černoty se nedají řešit oficiálně a v tom je problém. Nemá smysl vyvolávat rozbroje na ostří nože. Zkrátka se odstěhujte. Moje rada.

Daně z příjmu určitě neodvádí. Takže tam by jste mohl zatlačit a pohrozit, ale musel by jste doložit, že jste mu nějaké peníze za nájem vůbec zaplatil. Tohle je vše dosti složité a otravné a já bych se tomu vyhnul a odstěhoval se.

ppp
hodnocení

1x

byt není ani jednoho z vás, pronajal vám ho oběma jeho vlastník - tak ať ten (vlastník bytu) rozhodne komu z vás dvou jej bude nadále pronajímat

figurek*
hodnocení

1x

ona asi žádné takové právo nemá, ale ten její známý ano. Ten vás klidně může vyšoupnout, vyhodit nebo nějak jinak vytlačit z bytu.

vilik*
hodnocení

0x

Vlastník bytu ho víceméně pronajal své kamarádce a ta si vás tam vzala. Odejít by jste měl vy. Nečekejte,že vlastník vyhodí svou známou a vás tam nechá. Já bych odešel sám od sebe a nedoprošoval se.

vilik*
Skoro, jako bych to psal já.
Koukám, že sem Vilíkové chodíme už dva.

jitka*
hodnocení

0x

Vy,bohuzel

hodnocení

0x
Je to jeji znamy. Mel bys jit ty.
Ktomu radeji jdi , at mas klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]