Nejste přihlášen/a.
Zdravím , pořídil jsem si EET pokladnu a chci se zeptat , kdy si mohu odečíst z daní zvýhodnění 5000 Kč , zda již teď , tento rok nebo až v přiznání , které budu podávat příští rok
Děkuji
Odpočet je možný za ten rok, kdy jste poprvé POVINNĚ zaevidoval tržbu. Bez ohledu na to, kdy jste zařízení koupil nebo kolik vás stálo. Tzn, jestli jste " spadl " do loňské vlny EET, tak můžete odčíst již v přiznání za rok 2016, jestliže povinně evidujete od letošního března, tak až v přiznání za rok 2017
Zapomněla jsem doplnit, že sleva na dani na evidenci tržeb ve výši 5.000,- ( § 35bc ZDP ) se týká pouze fyzických osob.
Jedná se skutečně o slevu na dani.
"Z daní" nelze odečíst nic, pouze daňové slevy. V tomto případě půjde o snížení daňového základu, výsledná daň se sníží o 15 % ceny zařízení, nikoliv o celou jeho cenu...
Daňový základ můžete snížit za ten rok, v kterém musíte EET zavést.
Teď jsem to hledal na Živnostník.cz. A fakt je to daňová sleva. Tudíž, když Vám vznikne povinost zaplatit třeba 8000 kč daň z příjmu, tak si, pokud jste tento rok poprvé zavedl EET můžete odečíst 5000 kč. Takže platíte ve výsledku jen 3000 kč daň. Pokud Vám vznikne nižší daňová povinost než 5000 kč, můžete si odečíst jen tu část. A pokud Vám vyjde nula, nemůžete si odečíst nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.