Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, vyplňuji jako OSVČ přehled pro pojišťovnu a narazila jsem na tuto větu "V roce 2016 pro mne neplatila povinnost hradit zálohy na pojistné v měsících" a jsou tam dvě možnosti z důvodu zaměstnání a z důvodu nemoci. Já jsem však půl roku nepodnikala z důvodu evidence na úřadu práce a v těchto měsících jsem měla ŽL přerušený - mám tam tedy něco vyplnit? Vím, že tam není kolonka, která by odpovídala, ale na druhou stranu nevím zda se mě to netýká, protože v těchto měsících (evidence na ÚP) jsem neměla povinnost hradit zálohy. Děkuji
Vidím, že Vám nikdo neodpovídá, napíšu Vám tedy svůj názor, přestože OSVČ nejsou úplně "moje parketa". Odpověď si ještě ověřte u zdravotní pojišťovny a OSSZ.
Podle mne se povinnost hradit zálohy vztahuje pouze na dobu, kdy jste SVČ vykonávala. Nikoliv na období přerušení + evidence na ÚP. Zkuste si do pojišťovny i na OSSZ zavolat, toto by Vám mohli sdělit telefonicky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.