Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání

Od: slaughter odpovědí: 4 změna:

Ahoj, vyzná se tu někdo v daních?

Mám všechna potvrzení od bývalých zaměstnavatelů o zdanitelných příjmech včetně evidence ÚP pro současného zaměstnavatele. Ještě je tu ale jedna věc. Během celého toho roku jsem byl ještě 2 týdny nezaměstnaný a nebyl jsem evidován na ÚP. Musím i tohle nějakým způsobem doložit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Chcete to pro zaměstnavatele, který Vám provádí roční zúčtování daně z příjmu, nebo chcete sám podat daňové přiznání (DP)?

Podle mne by mělo stačit čestné prohlášení, že jste v době od–do (uvést přesná data) neměl žádné zdanitelné příjmy. (Zaměstnavateli určitě; v případě DP doporučuji ještě si to ověřit na FÚ.)

slaughter
hodnocení

Zdravím, přesně tak, zaměstnavatel mi provede toto zúčtování.

Pokud tedy budu muset uvést ta data a podepsat to prohlášení, počítá se to od toho dne kdy jsem ukončil pracovní poměr až do dne nástupu? Například 31.3. byl ukončen pracovní poměr a 15.4. jsem dostal pracovní smlouvu. Nebo musím uvést data od 1.4. do 14.4., to znamená den po ukončení a den před nástupem?

iz*

Poslední den pracovního poměru se vztahuje k ukončenému zaměstnání (to trvalo do 31. 3. včetně). Bez zaměstnání a zdanitelných příjmů jste byl od 1. do 14. dubna.

slaughter
hodnocení

Mockrát díky *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]