Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DAP - faktury

Od: kykyna odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, právě se s přítelem dohadujem kvůli daňovém u přiznání za rok 2016, on do něj chce zahrnout fakturu vystavenou v prosinci s textem prosincové služby, kvůli tomu, že byla splatná v lednu a lednu dostal peníze. Dle mě to není správně nebo je když je OSVČ? Děkuji Kika

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petta*
hodnocení

2x

Jsem OSVČ nejsem učetní,ale od svého učtaře vím. Rozhoduje kdy jsem dostal zaplaceno. Leden takže příjem 2017 dan přiznaní 2017 a ne 2016.

kykyna
hodnocení

Děkuji, sice jsem to špatně napsala, ale přesně to jsem potřebovala vědět :)

iz*
hodnocení

0x

Váš přítel již tento příjem zahrnul do předchozího daňového přiznání (proč to podle Vás není správně)? Podle mne by se příjem měl danit v tom roce, kdy přišel.

kykyna
hodnocení

Nezahrnul, jedná se o fakturu z prosince 2016 a podle mě se kvůli lednovému datu zaplacení má dávat až do přiznání za rok 2017...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]