Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Dnes jsem dostala od společnosti Pay Pal upozornění, že prý se někdo z Kanady pokoušel použít můj účet a že prý mám udělat nějaká opatření a zkontrolovat a potvrdit svůj účet. Problém je v tom, že já tento účet nemám a nepoužívám. Možná jsem takto jedinkrát zaplatila v Čechách, ale to už je strašně dávno, určitě několik let. Nevíte někdo co to znamená a jestli to mám raději rovnou vymazat? Děkuji za rady. S.
2x
2x
Během prosince a ledna to na mě hackeři zkoušeli minimálně 5x. Účet na PayPal mám a běžně ho využívám. Vždy, když mi něco oznamují, jsem oslovena plným jménem a příjmením, což tihle šmejdi nedělají. Okamžitě mažu.
0x
A oslovují tě v mailu tvým jménem (pokud si ho Tenkrát [na západě,měla stejná, třeba nevdala/neoženila)? Emaily od bank, atd by měly mít vždy oslovení. Pokud je tam i tak tvé jméno, není vyloučené, že je to phishing ještě.
doplněno 05.02.17 12:13:
Myš jsi zlostí málem rozklikla? Mail měl přílohu?
Jarina, Vašemu textu teda moc nerozumím. Jinak ostatním jsem porozuměla.
Myš jsem zlostí nerozklikla a to ani málem. Moje jméno tam nebylo. Text přílohy neměl a i kdyby měl, tak bych se do nich nedívala. Jasně jsem napsala, že nemám účet u Pay Pal. Sice nakupuji v cizině, ale nepoužívám tuto službu. Bylo tam upozornění, že kdyby mi to náhodou spadlo do spamu, tak prý je to tím, že to posílá automat a abych jim to prominula, že se omlouvají za nedopatření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.