Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pay Pal divný email

Od: suzymon® odpovědí: 8 změna:

Zdravím. Dnes jsem dostala od společnosti Pay Pal upozornění, že prý se někdo z Kanady pokoušel použít můj účet a že prý mám udělat nějaká opatření a zkontrolovat a potvrdit svůj účet. Problém je v tom, že já tento účet nemám a nepoužívám. Možná jsem takto jedinkrát zaplatila v Čechách, ale to už je strašně dávno, určitě několik let. Nevíte někdo co to znamená a jestli to mám raději rovnou vymazat? Děkuji za rady. S.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Smazat! Pokud Vám přijde podobný e-mail od kteréjkoliv finanční instituce, je to pokus o phishing. Nikdy neklikejte na žádný odkaz v takových e-mailech!

hodnocení

2x
Neverit, neklikat, mazat! Tento mail mne prisel nekolikrat. Dale chodi podobne maily napr.na Fio banku, i kdyz jsem u nich nikdy ucet nemel (ani na tom Pay pal). Podobny podvod jsou maily, kde hrozi exekuci, mate kliknout na pdf prilohu, akorat ze v ni je trojsky kun a vleze Vam do internetoveho bankovnictvi...

hodnocení

2x

Během prosince a ledna to na mě hackeři zkoušeli minimálně 5x. Účet na PayPal mám a běžně ho využívám. Vždy, když mi něco oznamují, jsem oslovena plným jménem a příjmením, což tihle šmejdi nedělají. Okamžitě mažu.

hodnocení

Děkuji. Já jsem to dostala poprvé. A máte pravdu, když dostávám emaily od AliExpress, tak mne vždy osloví jménem.

hodnocení

0x

Takových mailů chodí čím dál víc a některé vypadají kromě adresy i poměrně věrohodně ;)

hodnocení

Uf. Nerozklikla jsem to. Bylo mi to podezřelé. Ale mají to udělané hodně dobře, dokonce je dole napsáno že je tento email ochráněn proti virům. Mockrát děkuji. Suzy.

jarina
hodnocení

0x

A oslovují tě v mailu tvým jménem (pokud si ho Tenkrát [na západě,měla stejná, třeba nevdala/neoženila)? Emaily od bank, atd by měly mít vždy oslovení. Pokud je tam i tak tvé jméno, není vyloučené, že je to phishing ještě.

doplněno 05.02.17 12:13:

Myš jsi zlostí málem rozklikla? Mail měl přílohu?

hodnocení

Jarina, Vašemu textu teda moc nerozumím. Jinak ostatním jsem porozuměla. *smich* Myš jsem zlostí nerozklikla a to ani málem. Moje jméno tam nebylo. Text přílohy neměl a i kdyby měl, tak bych se do nich nedívala. Jasně jsem napsala, že nemám účet u Pay Pal. Sice nakupuji v cizině, ale nepoužívám tuto službu. Bylo tam upozornění, že kdyby mi to náhodou spadlo do spamu, tak prý je to tím, že to posílá automat a abych jim to prominula, že se omlouvají za nedopatření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]