Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Běžný účet

Od: podvedeny* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Potřebuji založit běžný účet u banky.Měl by být zdarma,internetové bankovnictví, platební karta a k tomu nějaký spořící účet.V současné bance jsem spokojen,ale musím ji změnit. Jak jste Vy spokojeni se svou bankou? Děkuji za rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

conto
hodnocení

0x

Uvedené požadavky splňuje mBanka. Ještě jsem od ní neodešel ale důvodem by byl poplatek 29Kč měsíčně za kartu při platbách<1500,- měsíčně. Zavádí nenápadně ještě další poplatky a zrušila na svých stránkách diskuzi, kde bylo jasně vidět že spokojenost klientů klesá.

Ten poplatek není za kartu, ale za pojištění karty proti zneužití. Ale podobných bank je celá řada, Air bank, mBank, FioBanka, Equa bank. Ta poslední má prý dobré podmínky při platbách v cizině.

banka

Taky jsem měl u nich to pojištění. Bylo to i na klíče. Klíče jsem ztratil a nic jsem nedostal. Musel bych s klíčema ztratit i kartu. To vědět nebyl by problém.

conto

Za pojištění karty by to bylo dalších 29 Kč. Poplatek za vedení karty 29 Kč je v případě, že celkový bezhotovostní objem zaúčtovaných plateb v měsíci je nižší než 1 500 Kč. Před půl rokem to bylo v případě, kdy byl nižší než 500 Kč a asi před dvěma lety vůbec neexistoval. Ale asi každá banka si bude měnit podmínky podle toho kolik má, nebo chce získat, klientů.

banka

Ano pojištění jsem zrušil (mBank). Jakmile zavedli poplatek za kartu tak jsem ji zrušil. Jsou tam 3 Kč ať si je nechaj. Ovšem kdyby zavedli nějaký poplatek tak jsem v mínusu s úrokem aspoň 25%. Musím banku zrušit

hodnocení

0x

Já jsem spokojena s :Poštovní spořitelnou, je propojená s ČSOB,

jabraka*

Jako Aja:

JB

postovka*

Poštovní spořitelna, aby byla zdarma, má dost podmínek a to nemusí každému vyhovovat. Bez jakýkoliv podmínek je zdarma FIO banka.

jabraka*

Poštovní spořitelna sice zdarma není,ale je k dispozici skoro všude.Kde je v republice pošta.

,můžu si vybírat.Skoro v každém marketu je bankomat.

JB

Poštovní spořitelna je zdarma - elektronické bankovnictví při min. příjmu 15 000Kč/měsíc. Na tuto podmínku jsem reagoval dost hlasitě a operátor mi prodlužuje tuhle službu zdarma, ač taký důchod samozřejmě nemám.

nox®
hodnocení

0x

Osobně jsem asi dva roky u Equa Bank, jsem zatím spokojen. Účet zdarma, výběry ze všech bankomatů zdarma, internetové bankovnictví jednoduché a přehledné, také zdarma. K tomu spořicí účet, sice s mizerným úrokem, který se již několikrát snižoval ale i tak je to pro mne zatím nejlepší varianta účtu. Vklad v hotovosti se provádí na poště, je to spoplatněné tuším 40,- ale jednou měsíčně tuto částku vrátí zpět na účet.

banka
hodnocení

0x

Proboha zapomeň na mBank. Pokud máš v dosahu bankomat Air banky tak Air banku. Pokud ne a potřebuješ ho tak Equa banka. Nabízejí vše co požaduješ a pokud tam bude trochu vyšší vklad tak okolo 250 000 Kč, tak ti dají za určitých lehce splnitelných podmínek úrok okolo 1%.

euphoria
hodnocení

0x
Equa bank jednoznačně. všechno zdarma akorát teď mají nový poplatek za dotaz na zůstatek v bankomatu, což činní 9kč ale nikdy jsem to nepoužila. Každá zdarma banka postupem času zradikalizuje své poplatky, ale zase lidí přejdou k bankám které poplatky nemají, to je koloběh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]