Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, já v tom nic nelegálního (trestného) nevidím. Nehodnotím tuto činnost, ale pokud máte správné oprávnění, smlouvu s klientem, příjem potvrzujete i zdaňujete a Vaše činnost bude bez závad a přesná (nebo reklamace vyřídíte a případně peníze vrátíte), tak není co stíhat. Zdravím!
lichvar - pokud je např. práce kartářky legální, nepodvádí stát a klient je za její výklad (názor) rád a spokojený, tak není problém. Ovšem, Vy můžete čelit za své rady (kromě reklamace) třeba žalobě, že rada nepomohla nebo uškodila či způsobila hmotnou škodu (klient se bude dožadovat uhrazení škody). Takže, určité riziko zde je, ale spíše v rovině občanskoprávní, než trestní.
Kdysi dávno, internet byl tenkrát ještě nemluvně, koloval v tištěném inzertním periodiku inzerát: "Zaručený způsob jak přestat kouřit! Za pouhých 20 Kč, Vám pošlu spolehkivý návod, zaručeně funkční atd atd..." Našlo se několik zvědavců, kteří peníze poslali a posléze skutečně obdrželi dopis. V něm byl na psacím stroji napsaný vzkaz: "Návod, jak zaručeně přestat kouřit: Dokuřte svoji POSLEDNÍ cigaretu, típněte ji a už si nikdy žádné ani nepotáhněte.". Dotyčný prý vysvětloval na policii, že je to přece pravda. Nicméně bylo to shledáno býti podvodem a autor byl potrestán. Jinak, je mi zřejmé, že jste troll, ale já si rád zapíšu takže oboustranná spokojenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.