Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schizofrenie, nebezpeci?

Od: zdenkane odpovědí: 4 změna:
Dobry den, mam kamaradku, ktera ma invalidni duchod na schizofrenii. Cekaly jsme na stejno miminko, rikala,ze prasky v tehotenstvi nebere ( pod lekarskym dohledem), ted pul roku po porodu jsme se potkaly, rikala, ze zatim nezacla prasky brat. Rada bych ji videla vice, kdyz mame stejne stare deti, pozvala ji treba na vikend (jsou bez tatinka). Je mi hloupe se ptat, ale bojim se, aby treba nemohla nekomu z nas ublizit,kdyz by na ni prisly nejake stavy. Jak by jste se zachovali vy? Ano jsem ovlivnena tim, co clovek vidi v televizi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Kamarádka je jistě pod lékařským dohledem a pokud funguje bez léků a dokáže se postarat o své dítě, pak bych se nebála pozvat ji k sobě. Kdyby takové nebezpečné stavy měla, jistě by nezvládla mít dítě ve své péči. To by mohla přece ohrožovat denně v první řadě...

Schizofrenici většinou mívají jedno roční období kdy to na ně jde a zbytek roku jsou více méně bez příznaků. Pokud je kámoška pravidelně sledovaná lékařem tak se jí bát nemusíš. Jestli má tu nemoc dlouho, už pozná kdy to na ní leze a řekne si doktorovi o prášky, nebo se nechá strčit na měsíc do domečku kde dveře nemají kliky.

tvshow
hodnocení

1x

Můžete se spolehnout že vám nehrozí větší nebezpečí než od kteréhokoli jiného člověka. Je to opravdu tím zkreslením nemoci televizí.

doplněno 02.02.17 15:22:

Kamáradku asi trochu znáte. Nepředstavujte si že by přišla taková jakou ji znáte, náhle by na ni přišli stavy a v cosi nebezpečného se náhle proměnila. To se ve skutečnosti nestává.

Právě, že nemůže. Bez znalosti konkrétního případu nikdo neporadí, pletou se i psychiatři. Matka mé přítelkyně z mládí schizofrenií trpěla. Nikdy jsem si nebyl jistý, na čem jsem. Pár měsíců v pohodě a zkrat. Cituji přítelkyni: Dneska na mě vzala nůž... A to se nebavíme o nějaké nehlídané schizofreničce, ale o paní v pečlivé ambulantní léčbě s občasnou hospitalizací.

Nechci strašit, jen varuji před obdobnými zaručenými radami, jako je příspěvek tvshow, obezřetnost je na místě.

Ano, jsem ovlivněn svojí osobní zkušeností a možná budu jediný, kdo varuje. Nemusí být a pravděpodobně nebude žádný problém, ale ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma schíza

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]