Nejste přihlášen/a.
Zdravím. dnes jsem dostal antibiotika na zánět. Léčivo je v kapslích a je obalené takovým želatinovým obalem, který jde otevřít. Jelikož nemám zkušenosti s podobnými kapslemi, nevím jesli mám spolknout celou kapsli i tím obalem, nebo jestli si to mám otevřít a nasypat si tam jenom ten prášek?
A nemějte ji dlouho v ústech. Strašně rychle se rozpadá a pak skoro hrozí udušení sypkým obsahem. Mějte připravenou sklenici vody a šup šup!
Amper, tazatel píše o antibiotikách. Ty se rozpouštějí ihned. Vzala jsem si jednu v lékárně, že ji polknu ihned a bez vody, protože to umím a nemám problém a málem mě to udusilo. Lékárnice měla kalup přinést mi vodu!
Tak jsem to zkoušel. Než ta kapsle v ústech aspoň změkla, trvalo to nejméně půl minuty. Zřejmě záleží na tom, z čeho je a jak silná-kde se má rozpustit. Tohle byla probiotika, v poměrně silné, bílé, tedy neprůhledné kapsli.
@babkazov: To se nedivím, antibiotika byly vždycky hnusný, jak to člověk nespolkl hned... A rozemlít to na prášek, tak je to masakr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.