Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léky v kapslích

Od: igor* odpovědí: 7 změna:

Zdravím. dnes jsem dostal antibiotika na zánět. Léčivo je v kapslích a je obalené takovým želatinovým obalem, který jde otevřít. Jelikož nemám zkušenosti s podobnými kapslemi, nevím jesli mám spolknout celou kapsli i tím obalem, nebo jestli si to mám otevřít a nasypat si tam jenom ten prášek?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Spolkněte to i s tím obalem, je jedlý.

hodnocení

1x

Igore, máte příbalový leták u každého léku. Tam je přesně formulováno jakým způsobem se má užívat. Jinak samozřejmě nic nerozdělávat a spolknout tu kapsli celou. To by Vás upozornil i lékař, kdyby jste měl nějak s tabletou doma manipulovat.

hodnocení

1x

A nemějte ji dlouho v ústech. Strašně rychle se rozpadá a pak skoro hrozí udušení sypkým obsahem. Mějte připravenou sklenici vody a šup šup!

doplněno 02.02.17 16:04:

Amper, tazatel píše o antibiotikách. Ty se rozpouštějí ihned.*ee* Vzala jsem si jednu v lékárně, že ji polknu ihned a bez vody, protože to umím a nemám problém a málem mě to udusilo. Lékárnice měla kalup přinést mi vodu!

Tak jsem to zkoušel. Než ta kapsle v ústech aspoň změkla, trvalo to nejméně půl minuty. Zřejmě záleží na tom, z čeho je a jak silná-kde se má rozpustit. Tohle byla probiotika, v poměrně silné, bílé, tedy neprůhledné kapsli.

doplněno 02.02.17 16:08:

@babkazov: To se nedivím, antibiotika byly vždycky hnusný, jak to člověk nespolkl hned... A rozemlít to na prášek, tak je to masakr.

hahanaj*
hodnocení

0x

Nic se nevysypává ,polykají se celé kapsle a zapíjí

hodnocení

0x

U některých léčiv vysypání nevadí u jiných se zakazuje, protože se má léčivo z kapsle uvolňovat postupně. Když to nevíte, polykejte i s kapslí.

pohanka*
hodnocení

0x

Některé léky uvnitř obalu mohou býr i hořké, nebo stykem se slinami se může účinek spůsobení léku snížit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]