Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je to trochu trapné, dětinské.. Je mi 22 let a nikdy jsem nebyla u zubaře. V dětství to moji rodiče neřešili a teď v dospělosti se za to stydím. Bojím se někam jít a říct, že jsem nikdy nikde nebyla. Bojím se reakce, ani ne tak toho že to bude bolet, ale citím se trapně.. Nevím jak to řešit, co říct. Poradíte?
Dobrý den. On je spíš zázrak, že Vás za těch 22 let nebolel zub. Alespoň to předpokládám. Možná bude oříšek najít zubaře, který bere pacienty. Ale pokud by se nezdařilo, tak poradí pojišťovna. Jinak zubaři to bude opravdu jedno.
zubař je normální lékař, titul MUDr. Není důvod se cítit trapně. Nějakého si najděte a přihlaste se k němu.
No a mimoto, že jste u zubaře ještě nebyla mu nemusíte povídat. On to pozná sám.
Dobrý den. Začněte to řešit tak, že se zaregistrujete u zubaře a k němu budete docházet. Na to není nikdy pozdě. Pozeptejte se svých známých, třeba Vám doporučí zubaře ke kterému chodí a s kterým jsou spokojeni oni. A který hlavně nové pacienty přijímá. Ten s Vámi bude řešit Váš chrup a ne to, proč jste nechodila k jinému zubaři doposud. Vaši rodiče to u Vás neřešili, ale Vy to rozhodně řešit začněte hned. Je to Váš chrup a je jen ve Vašem zájmu mít ho udržovaný a v pořádku.
K zubaři se nikomu dobrovolně nechce. Protože on mučí. Pokud Vás do této doby nic ohledně Vašeho chrupu netrápilo, jen dobře. Nicméně je dobré si kvalitu svého chrupu sledovat. A to obyčejně nejlépe dokáže erudovaný lékař. Na kvalitě chrupu je taky obyčejně i vidět kvalita vašeho života. Zuby jsou velmi viditelné. Takže se nic nebojte a rychle k zubaři, alespoň na kontrolu. Pravda je, že zubařů ubývá a možná s tím bude za čas i problém. Ale určitě někoho seženete.
Jsem stejný případ jako vy, naši to neřešili a já se od mala bála, nakonec jsem byla poprvé až ve 21 letech, kdy už jsem měla bolesti a bylo mi jasné, že je třeba jednat. Nikoho to nezajímalo, že jsem nikam nechodila, můj zubař je skvělý a profesionální. Teď docházím pravidelně a vše v pořádku. Takže se nebojte, objednejte se k někomu a máte to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.