Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je diclofenac nebezpečný?

Od: bullet* odpovědí: 14 změna:

Ahoj,

lékařka mi předepsala na bolest zad diclofenac duo 75mg. V příbalovém letáku a na internetu se píše, že zvyšuje riziko infarktu a mrtvice. Lék zatím neberu, mám strach. Mysltíe, že jedna tableta to zhorší a uškodí mi? Je to nepravděpodobné, ale dost se bojím užívat jakékoliv léky, proto se ptám.

Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

1x

Nezlobte se, ale řešíte blbosti. Infarkt můžete dostat i z kávy, tu pijete? Pokud je užívání střídmé, tak není důvod mít obavy. Léky berte tak jak Vám doktor předepsal. Obávy bych začal mít až potom, co byste podobné léky musela brát delší dobu.

hodnocení

1x

Všechny léky jsou nebezpečné.

2kedar*
hodnocení

1x

Zdravím.!

Diclofenac, Vám sice může od bolesti ulevit, ovšem já osobně s nim nemám dobré zkušenosti.

Od bolesti uleví, to ano. Ovšem s tabletami, jsem měl špatné zkušenosti. Po třech tabletách jsem

zvracel a děsně mě bolel žaludek. S kapkami, je to lepší. Ty snáším líp.

Je to asi o odolnosti.

Nyní od bolesti užívám v případě nutnosti Algifen kapky, nebo Metamizol.

Nejlepší je, se těch chemiím obloukem vyhnout. Ovšem, někdy to nejde.

hodnocení

1x

Protože léky berete minimálně, nevíte, že na každém je napsáno, že dostanete průjem nebo zácpu, budete smutný nebo veselý, tlak Vám stoupne nebo klesne, budete se potit, budete mít sucho v ústech nebo nadměrně slinit, ...
Prostě vyjmenují, co je napadne, aby mohli říct - my jsme upozornili předem. To kvůli americkému zvyku soudit se kvůli každé kravině.

hodnocení

0x

Je potřeba zvážit míru bolesti a míru rizika. Určitě existují i jiné léky, ale v podstatě každý lék je "nebezpečný". Byl jsem na tom podobně a když jsem si přečetl příbalový leták, kde doslova stálo -v ojedinělých případech dochází k nevysvětlitelným úmrtím- tak jsem prostě diclofenac nebral.

iz*
hodnocení

0x

Myslím, že Váš zdravotní stav nemůže ovlivnit lék, který Vám předepsal lékař, jenž dobře zná Váš zdravotní stav, a lék předepsal na základě této znalosti.

Myslím, že si můžete uškodit hledáním informací či zkušeností cizích lidí, kteří s největší pravděpodobností nemají úplně stejné problémy jako Vy.

Jakékoliv pochybnosti ohledně předepsaného léku je potřeba řešit výhradně s lékařem, který lék předepsal. Případně si můžete prostřednictvím své zdravotní pojišťovny vyžádat bezplatnou konzultaci dalšího lékaře.

Ivzez...tu první větu opravdu myslíte vážně? Pak opravdu neznáte české zdravotnictví.

hodnocení

0x

dinarin.cz/...

Jestliže máte bolest zad protože jste si "pohnul"zády nebo protože tam máte zánět, to jsou dvě různé věci. A lékařka vám právě proto tenhle lék dala. Jestliže bolest můžete vydržet, pak hrozí to, že drobné svalstvo kolem páteře, které neovládáte vůlí, drží páteř ve špatné poloze. Když bolest zmizí, sválky se uvolní a dovolí ploténkam vrátit se na své místo. ;) Jestliže tam máte zánět, pak je to vidět v krvi a v sedimentaci a je to dost průšvih. Diclofenac jsem od revmatoložky brala asi 10 let a mrtvici jsem neměla.

Ještě je otázkou, co od lékařky očekáváte. Lékům se vyhýbáte, injekcí, obstřiků se bojíte. Co tedy po doktorce chcete? Dotykem, rukama léčit neumí, takže co by měla udělat?

No, lékař možná dotykem léčit neumí, ale fyzioterapeut umí. Ale taky vám naloží na hrb cvičení a to je potřeba dodrřovat.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. V příbalových letácích léků jsou uvedené většinou všechny vedlejší účinky, které se kdy v souvislosti s jejich užíváním objevily. Snad by ale bylo na místě věřit svému lékaři, který by vám nepředepsal něco, co by vám mělo ublížit. Máte-li přesto pochybnosti, zeptejte se své ošetřující lékařky, je-li lék pro vás opravdu vhodný.

hodnocení

0x

Riziko infarktu a mrtvice může zvýšit, ale jen nepatrně. Větší vliv má na sliznici žaludku, kterou poškozuje. Pokud byste to měla brát dlouhodobě, tak je potřeba to kompenzovat. Pokud jste měla nebo máte vředy, tak nebrat.

Od lékaře máte zřejmě předepsáno brát při bolestech, pokud kvůli bolesti nespíte, tak si jednu tabletku asi vzít můžete.

jak*
hodnocení

0x

Diclofenac není nárazový prášek na bolest, ten účinkuje až po delší době, např. když si ho vezmu /jedině po jídle/, tak mi účinkuje až druhý den. Nějakou dobu to vydrží, ale opět ho musím brát s předstihem, když mám před sebou nejakou větší pochůzku abych vydržela. Musíte si dát pozor na ostatní léky co berete, protože se s některými léky nesnáší. Berte ho jedině v nejnutnějším případě. Je taky návykový, beru ho už delší dobu nárazově, ale už mi taky tak nepomáhá jak na začátku.

marketa*
Diclofenac beru s přestávkami deset let, vždy když mě chytnou záda beru vše proti bolesti a Diclofenac který mi zabírá během hodiny. Ještě žiji a hlavně netrpím.

hodnocení

0x

Mně předepsal lékař léky na kašel a v příb. letáku bylo psaný, že není vhodný pro astmatiky nebo pro pacienty, co si léčí dých. cesty a já astmatik jsem. Předepsali mi ho na pohotovosti, ale doktorka mi pak neřekla, že ho brát nemám. Samozřejmě jsem se po něm dusila a vysadila ho. Takže kbybych jen slepě poslouchala doktory a nečetla si příb. leták, tak může být i po mě. Nejdřív jsem se dusila a pak si ho přečetla. Chyba. Příště to bude obráceně. I když jsem ten leták na zač. prolítla. A to je k doktorce, ke který chodím strašný nával. Většina lidí z města chodí jen k ní. Nechápu*nevi*. Vedle je doktor, který mě pořádně prohlídl. Přejdu k němu. Nemá hlavně narváno. Lidem asi stačí, že je doktorka příjemná. Raději méně příjemnýho, ale který opravdu prohlídne a nic nezanedbá než příjemnýho, který moc neprohlíží, protože má plno lidí v čekárně a ještě něco jako "bonus" chytit. Hlavně si číst pořádně ty letáky. Ringo má pravdu. Kdyby se pacientovi něco fakt stalo, tak jak by to dopadlo? Na koho by to bylo? Milá paní, záleží na Vás, co uděláte. Ale opravdu každý lék má nějaký vedlejší účinek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma algifen

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]