Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba složenkou

Od: tria odpovědí: 5 změna:
Ahoj.Mam zahraničí bankovní účet a potřebuji odeslat platbu na účet český.Bohuzel zahraniční platba mě stojí asi 10 eur a příjemce dalších 100 Kč.Asi je to jasné,ale chtěla jsem se zeptat pokud platbu provedu složenkou přes českou poštu,jak příjemce platbu obdrží?Bude ji mít na účtě nebo si peníze musí vyzvednout na poště?
Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,že je rozumné provést platbu převodem z účtu.Je jen nutné mít k dispozici kontaktní údaje účtu v cizí bance.Variabilní symbol,konst. symbol a pod.

JB

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud budete posílat peníze v hotovosti přes Českou poštu a to složenkou, tak se jedná o vklad v hotovosti. A Vy jako podavatel si zvolíte službu, jestli chcete, aby peníze pošta vyplatila v hotovosti, tedy složenka typu C /je žlutá/.

Pokud chcete plati v hotovosti, ale příjemci na účet, zvolíte pokázku typu A..

doplněno 01.02.17 11:59:

Pochopila jsem to tak, že nechcete platit ze svého účtu, protože to je drahé a chcete poslat peníze v hotovosti přes přepážku Č.P.

tria
hodnocení

Ano pochopila jste to správně.A já už taky . Díky za vysvětlení!
tria
hodnocení

Prosím ještě,myslíte,že by byl problém,když není uveden konstantní symbol? Ve faktuře totiž není...

pohanka*

Přepážková pracovnice Vám poradí, co tam máte napsat, řeknete jí, čeho se platba týká, a pokud nebudete chtít uvádět rozlišení platby, tak se tam napíše všeobecný symbol, pod který se to dá schovat.

doplněno 01.02.17 12:38:

Pokud si zadáte do vyhledávače konstantní symbol, tak jsou povinné pouze ve styku /platba/ do státního rozpočtu, nebo z účtů v cizí měně. www.business.cent/...

doplněno 01.02.17 12:53:

Vlastně píšete, že na faktuře není, takže pokud to je platba nějaké firmě za zboží, služby a sama tato firma nic neuvádí, tak Vy také nemusíte psát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]