Nejste přihlášen/a.
Jak to bude s hypotékou,nebo půjčkou?
Známí si chtějí vzít hypotéku na dům za 4 mil (což je asi 80 % z ceny ) a říkali, že úrok bude 19%, je to pravda?
Nevím,zda si to budou brát jako fyzické osoby, nebo podnikatelé, je v tom nějaký rozdíl? Kolik % budou ještě platit z
nabytí nemovitosti? Jsou to 4%?
Děkuji.
19% u klasické hypotéky je hloupost Je sice pravda, že sazby rostou ale aktuálně se pohybují mezi 1,99% - 2,9% v nejhorším případě. A to případ Vašich známých není, je super, že mají naspořeno 20%
Pokud jsou OSVČ nebo fyzické osoby, nehraje to žádnou roli..
Co se týče půjček, tak pokud jde o nebankovní sektor, je opravdu možné, že 19% dostanou
Pokud jde o bankovní sektor, záleží na několika faktorech (registry, příjmy, výše úvěru apod) Ale pokud je vše v pořádku, lze se dostat i na krásných 5,9%.
Já jsem si myslela, že je to moc procent a vrtá mi to v hlavě,kde vzali 19 %. Že by si brali nebankovní půjčku, tak tomu moc nevěřím,ale nemám moc informací. Děkuji.
Jestli třeba nemysleli 1,9% Což už je moc pěkné aktuálně, jelikož sazby rostou
A pokud mají opravdu v plánu koupit nebo stavět rodinný dům, tak klasicky hypotékou a 4M nebankovním sektorem by řešil opravdu s prominutím jen hlupák. Navíc nevím, jestli nebankovní sektory poskytují tak vysoké úvěry, snad jen nějaký soukromý investor.
Chtějí koupit dům a strašně spěchají, že se mají právě zvyšovat (od března,nebo dubna,teď nevím ) úroky a říkali na 19 %, a mě se to zdá nějak moc, proto se na to ptám,ale říkám,nevím podrobnosti.
Teď jsem si vzpomněla, že můj kolega z práce,má také půjčku a říkal, že platí asi 14 % úrok a myslím,že jí má z Č . spořitelny,ale jistá si nejsem.
Hledala jsem to na netu,ale nic takového jsem nenašla.
Zvyšovat se má ale ne na 19%
Ano, je to možné, že Váš kolega má půjčku, kde má úrokovou sazbu 14%, ale s největší pravděpodobností se jedná o spotřebitelský úvěr - úvěr na cokoliv, bez zajištění nemovitosti. Zatím co hypotéka je čistě na koupi, výstavby apod. ale pozor, jen na nemovitosti, které slouží k bydlení (pozemek je taktéž možný financovat hypotékou, bude-li se na něm stavět RD) -Hypotéka je zajištěná nemovitostí.
A další věcí je to, že při výši hypotéky 4.000.000,- a 19% úrokovou sazbou i na nejdelší 30 let (na vyjímku lze v některých bankách na 35let) činí splátka 63 556,-. Což je dle mého názoru pro většinu fyzických osob nemožné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.