Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovenský duchod

Od: misa7 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Pobírám Český a Slovenský duchod. Slovenský v eurech přepočítán na kč na učet. Slovenský na výpisu 26,54 kurz. V Čr je kurz 27,02kč/euro. Podle čeho je Slovenský kurz vuči Českému když jsou rozdíly? V den kdy mi odesílají Slovenský duchod by měl být podle kurzu v Čr?. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to tak jak píší dvě rádkyně nade mnou. Záleží na kurzu té, či oné banky. Zřiďtě si eurový účet, já dostávám důchod z Francie a mám mimo normálního účtu ještě eurový, kam mi přichází eura. Jmenuje se to "terminovaný účet", což znamená, že budete moci naprosto bezplatně vybírat ze svého účtu peníze v eurech jeden den v týdnu. Den Vám určí banka. Je to jednoduché a praktické. Můžete si také z tohoto účtu samozřejmě převádět eura na svůj normální účet jako devizy, což je trochu lepší kurz, než valuty. Ale i převod musíte dělat v ten určený den, jinak se za tuto službu platí. Ale pokud máte možnost měnit jinde, tak to je úplně to nejlepší. Tak to dělám já. Mám rovněž dva důchody, Český a Francouzský.

doplněno 01.02.17 19:15:

Já mám třeba ten účet v České spořitelně, a také je vedení eurového účtu zdarma. Ještě se mi dokonce přičítá nějaké procento z celkové sumy navíc jako úrok.

Co máte za banku? Raifka nebo třeba UCB mají k běžnému účtu možnost vedení euro účtu zdarma. Dneska je samozřejmě nejisté, co udělá koruna po ukončení intervencí ČNB ale předpokládá se že koruna posílí takže se momentálně vyplatí eura spiš rychle prodat ale až se kurz usadí, bude vedení druhého účtu určitě výhodnější než se nechat obírat bankou.
sk*

Dobrý den, EquaBank má běžný účet, který nestojí nic, dokonce můžete vybírat z jakéhokoli bankomatu BEZPLATNĚ a v jakýkoli den, v zahraničí jsou výběry za 9,-. K běžnému účtu si lze otevřít i eurový či dolarový, taky bez jakýchkoli poplatků. Jsem s bankou maximálně spokojen a doporučuji!A

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Pokud vám jdou peníze na účet, tak podle mě se to přepočítává kurzem té dané banky, která vám vede účet...

iz*
hodnocení

0x

Slevenský důchod Vám normálně pošlou v EUR, Vaše banka jej přepočte na CZK kurzem platným v den příchodu na Váš účet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]