Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce nanečistočisto

Od: tod odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám dotaz. Práce v administrativě. Kdyz pracák nabídne firmě za mě peníze ,za to, ze mě prijme aspon na rok a zaměstnavatel mi nasledně rekne, at si to jdu ze dva dny vyzkoušet, jak mi to pujde, podepisuje se na ty dva dny nějaká smlouva? nebo tam budu ty dva dny zadara?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6*
hodnocení

4x

zadarmo...tohle je jedna z oblíbených praktik zaměstnavatelů jak ušetřit...bych hlasil pracaku hned..

hodnocení

3x

Tohle je otázka na potencionálního zaměstnavatele. Kamarádka si to taky šla vyzkoušet. Nedohodla se na práci, ale ten jeden den jí zaplatili, "Hezké" by bylo dělat na zkoušku, bez školení a papírů a způsobit si úraz.

terezkahonzicek*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @strejc z důvodu porušení pravidel poradny. ]

iz*

To je nesmysl, nejen, že si tím nemusí "každý projít", naopak by měl hledat jiného seriózního zaměstnavatele.

K dotazu: Na takový návrh nepřistupujte, jde o podvod. Zaměstnavatel od Vás chce práci zadarmo. Za práci bez smlouvy hrozí postih (pokuta) nejen zaměstnavateli, ale i Vám (10.000 až 100.000 Kč).

tod
hodnocení

Tak vyrešeno, máte pravdu. V to uterý jsem tam byl na pět hodin a zadnou smlouvu mi podepsat nedala.

Na druhý den jsem tam šel s tím, ze to reknu, ale byla tam jen na chvli a pak jsem ji nezastihl, tak jsem prostě odešel.

Ptal jsem se jednoho známého na úradu jak to je a jak rikate hrozí pokuta, vzdy se musí uzavírat smlouva.

Ovšem dneska jsem tam byl a ríkal jsem, ze pro další spolupráci, musí uzavrit se mnou smlouvu. Tsky jsem rekl, ze je to v zájmu obou. A bylo mi reččeno ze je to blbost. Ze je to jenom na zkoušku aby věděla jestli mě má prijmout. Prý se to nevyplatí na jeden dva dny dělat smlouvu, ze to musím jít na prohlídku lékarskou a být proškolen. No prostě tak jsem ji nepresvedcil, ze to tak být nemá.

A nyní otázka:

V ůvodu poprvé se mě ptala na zájmy atd... Já rád chodím ven...rád doučuju matematiku kdo potrebuje.

Bylo mi od ní posleze rečeno, ze to taky musím hlásit na pracáku a mít smlouvu, jinak taky mohu dostat pokutu. Je to pravda? Nedoučuju nikde ve škole nebo tak pravidelně ze bych k někomu chodil,ani penize neberu od nikoho. Jenom kdo potrebuje něco vysvětlit, spoluzak byvaly, treba někde venku sedneme a tak.

Prý aj kdyz bych doucoval sestru, tak musím odvest daň a hlásit všechno na pracáku. A Nedokázu si predstavit jakou smlouvu bych měl uzavírat. Prostě jsem zděšen.

tod
hodnocení

a nedávno jsem vděl ve městě na okně nápis hledáme brigádnici... a dostali pokutu za diskriminaci pohlaví nebo co. Tak mě zajímá, jestli totéz platí i v prípadě, ze to majáí firmy na svých internetových stránkách napr. ze hledají asistentku, mzdová účetní..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]