Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpracování daní

Od: kala odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, od nového roku mám nové zaměstnání. Pracuji cca rok a půl a nemám zkušenosti. Při podepisování růžového daňového formuláře v novém zaměstnání mi paní účetní dala dvě varianty, kterým vlastně nerozumím. Pokud jsem to pochopila správně, mám napsat do firmy, aby mi daně za rok 2016 zpracovali oni, nebo? Můžete mi to někdo prosím objasnit? Děkuji za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

klus
hodnocení

0x

Opravdu jsou 2 možnosti. Buť požádáte účetní o zpracování daní a nebo si daňové přiznání podáte na FÚ sama a účetní vám k tomu vydá potřebné doklady.

iz*
hodnocení

0x

Jestli s daněmi nemáte zkušenost, bude pro Vás nejjednodušší požádat posledního zaměstnavatele z roku 2016 o roční zúčtování daně z příjmu.

Žádost musí být písemná a je nutné ji zaměstnavateli doručit do 15. února 2017 (nestačí ji teprve 15. února odeslat).

K žádosti je nutné přiložit případné podklady od dalších zaměstnavatelů z r. 2016, potvrzení o evidenci na ÚP. Pokud jste celý rok pracovala jenom u jednoho zaměstnavatele, nebudete přikládat nic. Doporučuji zavolat do mzdové účtárny a domluvit se přímo s účetní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]