Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to řešit?

Od: javva* odpovědí: 1 změna:

Hezký den,

nejprve Vám popíšu situaci a jak byste to řešili vy?

Měl jsem auto v servisu, kde mi nabídli, že můžu čerpat náhradní vozidlo což jsem uvítal, protože auto potřebuji každý den. oprava trvala tři dny. Druhý den ráno tak kolem sedmé odvážím dítě do školky a pak jedu do práce, úzká silnice a najednou křach a nějaký fešák mi cvrknul do zrcátka, které se sklopilo a vypadalo to, že je vše ok. Zatavím a byla jen uvolněná krytka nic prasklého. Jedu do autoservisu s tím, že vysvětluji, jak se vše stalo. Musím ještě dopsat, že auto bylo skoro zcela nové najeto jen 250 km. Řidič samozřejmě nezastavil a já, než bych se otočil a jel za ním to jsem nedal a ani nevím jaký to byl typ vozidla. Servisní technik se podíval na zrcátko, údajně jsou ulomeny caply co drží vrchní krytku tak to zalepil a mě servis dal k úhradě 3500Kč...tady můj popis končí (měl jsem zavolat polici ČR či mělo to jít havarijního pojištění vozu, nebo z mé pojistky na blbost?) nevím jak bych to dokázal

Má s tím někdo zkušenost?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

1) mají mít havarijní pojištění a požadovat uhradit můžou max. spoluúčast, o kterou by přišli.

2) u půjčeného vozu jste přebíral oproti podpisu nějaké smlouvy - ty podmínky jsou závazné, pokud nejsou v rozporu se zákonem. Podmínky smlouvy my neznáme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]