Nejste přihlášen/a.
dobrý den
mám letos 2 smlouvy. Jeden zaměstnanec druhého tzv podporuje, jen hlavní zaměstnavatel odmítá udělat daňové přiznání z té druhé práce. Takže mi dali oba potřebné papíry.
Chci se zeptat jaký přesně typ daňového přiznání mám vyplnit? je to stejné jako pro osvč? a jako zaměstnanec mám vypisovat i sociální a zdravotní? kdysi jako osvč jsem to vypisoval a odevzdaval, ale teď jako zaměstnanec nevím
děkuji za pomoc a případně za odkazy na stahnutí těchto formulařu, nejlepe hledam takový ten chytrý excel do ktereho lze psát a samo se to pak počítá.
děkuju za pomoci
Jestli se souběžně odváděla zálohová daň ze dvou či více zaměstnání, nesmí ani jeden zaměstnavatel provést roční zúčtování daně z příjmu.
V tom případě si zaměstnec musí od všech zaměstnavatelů vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech a odvedených zálohách daně (zaměstnavatel uvede i sociální a zdravotní pojištění) a podat daňové přiznání.
Formulář(e) ve formátu XLSX můžete stáhnout z webu iDNES.cz.
Přímé odkazy ke stažení:
Zjednodušený formulář (formát XLSX, 55 kB):
data.idnes.cz/...
Standardní formulář (formát XLSX, 233 kB):
data.idnes.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.