Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agenturní brigáda bez odvodů -> ÚP a podpora

Od: varhan odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak posuzuje úřad práce brigádu sjednanou na dohodu o dočasném přidělení při žádosti o podporu v nezaměstnanosti. Z tohoto typu agenturní smlouvy je z výdělku stržena 15% zálohová daň, která se vždy po skončení daného roku, v březnu, vrací. Z výdělku nejsou odváděny odvody na sociálním a zdravotním pojištění. Ve smlouvě od agentury je přímo uvedeno, že práce u nich se nepočítá do odpracované doby, která se počítá pro podporu v nezaměstnanosti.

Předtím jsem pracoval ve fabrice, kde mi samozřejmě z platu byly odváděny odvody na soc. i zdrav. Podmínku 12ti měsíců odvedeného sociálního v posledních 2 letech splňuji.

Ptám se tedy - když půjdu na ÚP a zažádám o podporu, musím dokládat nějakým způsobem, že jsem pracoval u této agentury? Případně výši výdělku? Výše podpory se přece stanovuje z posledního zaměstnání. A to je ta fabrika, ne?

Ona agentura je formálně rozdělena na více agentur, aby se Váš výdělek formálně "naporcoval" na několik dílů. Tady tímto se agentura vyhnula placení odvodů. Jak jistě víte do 2 499 Kč se u DPČ neodvádí žádné odvody.

Předem díky za Vaše odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavucik
hodnocení

0x

A co když se Vás budou ptát, kde jste celou tu dobu, co jste pracoval pod agenturou byl?Nevím, jestli jste byl nahlášen i při této práci na úřadě práce, aby vám stát vyplácel zdravotní pojištění. Máte to komplikované, ale nejspíš to budete muset přiznat. Nárok na podporu posoudí až přímo oni.

varhan
hodnocení

Opakuji VŠ - "docházka" na nějaké zkoušky ve zkouškovém, takže na ÚP zaevidovaný nejsem. Takže ÚP je prakticky jedno co jsem po té fabrice dělal. Jen se ptám na zkušenosti z praxe, jestli tohle někdo řešil viz. můj dotaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]