Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrazeni urad prace

Od: asdas odpovědí: 12 změna:

dobry den kdyz me vyradi s uradu prace musim jit zase na pojistovnu a ohlasit jim to?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Ano. Změnu musíte zdravotní pojišťovně oznámit do 8 kalendářních dnů.

asdas
hodnocení

a kdyz to neudelam? protoze sem na to zapomela uz je to nejakou dobu

pt®

To se stane, že člověk zapomene, ale v každém případě si hned zítra na Zdr. pojišťovnu zajděte, nebo zatelefonujte a domluvte se na schůzce. Pokud je prodleva, tak zaplatíte zpětně. Pokud je to prodleva několikaměsíční, možná Vám vypočítají nějaké penále. Můžete sice podat písemnou žádost o prominutí penále, ale měsíční platby musíte doplatit. Pokud je vyřazení s trestem pro neplnění "sounaležitosti" (spolupráce) s ÚP, můžete jít opět do evidence po 6 měsících. Zavolejte si na ÚP a zeptejte se.

hodnocení

0x
Zajít, co nejdřív - pokud nenajdete práci, tak znovu můžete na ÚP, až po 3 měsících a tak budete muset zaplatit zdrav.pojištění 1485 Kč splatné do 8. dne následujícího měsíce.
iz*

Jestli se nemýlím, je po sankčním vyřazení další evidence možná až po šesti měsících.

up

A nebo se evidovat,ale podporu nedostávat? Musím se na to podívat jak to je.

doplněno 29.01.17 19:33:

Tak jsem to našel - můžete si novou žádost podat až za šest měsíců. V této době nebudete mít nárok na podporu a budete si muset sami platit zdravotní pojištění.

klus

up - píšete zmatky a pletete tazatele. Evidovat se může až za 6 měsíců.

up

zmatky? Však jsem psal,že se na to musím podívat.A kdyby tazatelka zadala do vyhledávače svůj problém tak by to zjistila taky.

asdas
hodnocení

pravě že nebudu muset ne si platit pojisteni

klus

Můžete, prosím, vaši poslední větu přeložit do srozumitelného jazyka? Nejlépe do češtiny.

doplněno 29.01.17 19:58:

Jednou píšete, že už nějakou dobu jste neohlásila zdr. pojišťovně vyřazení z ÚP a podruhé, že jste v evidenci. V tom aby se čert vyznal, ale určitě víte, co děláte.

asdas
hodnocení

up píše:
Tak jsem to našel - můžete si novou žádost podat až za šest měsíců. V této době nebudete mít nárok na podporu a budete si muset sami platit zdravotní pojištění.
kdyz jsem v evidenci tak zdravotni pojisteni platit nemusim ne?

Po dobu evidence na ÚP za Vás zdravotní pojištění hradí stát. Pokud budete sankčně vyřazen z evidence ÚP pak se do evidence můžete vrátit nejdříve za 6 měsíců. Pokud budete těch 6 měsíců bez zaměstnání, pak si budete muset zdravotní pojištění hradit sám. Protože jinak by Vám na pojištění vznikl dluh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]