Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce v Kanadě

Od: trucker* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den chci s vámi popřemýšlet jak je reálné dělat truckera v Kanadě na ledových cestách.Můžete také znát jako trucky na ledu.Za jednu sezónu (3-4měsíce) si ti nejlepší vydělají až $60000 (nepočítám že bych vydělal tolik)kde dopravují řidiči zařízení potřebné do diamantového dolů po ledě. V lětě není jak se po zemi k dolu dostat.Oslovilo mě to nejen kvůli penězům ale taky těm krásným nákladákům. Vím že to není jednoduché to mi říkat nemusíte chci jenom vědět něco o vízum, o šeku jestli je šek proplatitelný v Česku když byl vystaven v Kanadě a kolik cca stojí mezinárodní řidičský průkaz.

Práce v Kanadě

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je proplatitelný prakticky kdekoliv, já jsem třeba měnil v KB

Práce v Kanadě #2
Práce v Kanadě #3

neregctenar
hodnocení

1x

60 tisíc vydělá podle mě tak jen řidič s vlastním autem. Ježděním pro jiné jako zaměstnanec asi ne.

Budeš potřebovat pracovní povolení. To za tebe musí vyběhat u úřadů firma, u které budeš pracovat. Nebo tam musíš imigrovat (tj.získat trvalý/permanentní pobyt), což je dost obtížné, pokud nejsi ženatý, neumíš plynně oba úřední jazyky a nebo nemáš v zemi sponzora (známého, příbuzného, najatého ručitele), který za tebe bude ručit a v případě nouze finančně podporovat. Další možnost je zaplatit úplatek. Pak budeš zázračně shledán za člověka, který má pro Kanadu nepostradatelné dovednosti a bude ti udělen trvalý pobyt.

Mezinárodní řidičák stojí 50,-Kč (viz Poznámka č.4). Nemyslím, že by tam s ním šlo řídit komerční tahač i kdybys měl C+E s profesním průkazem. Kanada neuznává české řidičáky a budeš si tedy muset udělat řidičák na komerční tahač v některé z kanadských provincií. Nejlépe v té, ve které budeš žít (Yukon? Severozápadní teritorium?). Provincie neuznávají řidičáky z jiných provincií a do 3 (6?) měsíců si ho musíš vyměnit za řidičák provincie, ve které momentálně žiješ.

Jako zaměstnanec i případně živnostník s vlastním autem (Owner/Operator) budeš mít bankovní konto, kam šek vložíš a peníze ti připíší na účet. Odtud můžeš čerpat peníze po celém světě nebo si je převézt na jiné konto (např. v nějaké české bance).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]