Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Od 1.října jsem byla v evidenci Úřadu práce - byla mi přiznána státní podpora na 5 měsíců. Státní podporu jsem čerpala tři měsíce - od října do prosince. Od 2. ledna jsem nastoupila do nového zaměstnání, ale vzhledem k časové náročnosti chci prac.poměr ukončit ve zkušební době. Mám nárok na čerpání zbytku státní podpory (tzn. 2 měsíce?) Bude se mi pro výpočet podpory v nezaměstnanosti počítat i měsíc leden 2017? Pokud ano, ještě by mě zajímalo, zda mohu ukončit pracovní poměr k 31.1. nebo až 1.2. děkuji
Děkuji za odpovědi. Jelikož jsem na byla v evidenci ÚP poprvé za víc jak 20 let, co jsem pracovala, je pro mě tato situace nová.. Jestli tomu dobře dozumím, do konce března bych mohla čerpat zbytek podpory...Mám možnost nastoupit do nové práce, ale nejspíš to bude až od května... tzn. v dubnu budu bez podpory.. Nastoupím-li do práce, smlouva bude asi na rok - na dobu určitou. Můžete mi prosím ještě napsat, kdy mi vznikne případně znovu nárok na podporu... Doufám, že tato situace nenastane a že budu mít práci dál. ještě jednou moc děkuji za odpověď
Dobrý den, pokud jste nyní v novém zaměstnání, ve zkušební době, můžete ukončit zaměstnání ze dne na den. Pokud v pondělí oznámíte, že končíte, půjdete do evidence ÚP již v pondělí 30.1 a po další dva měsíce budete dobírat podporu v nezaměstnanosti, do 30. 3. Do evidence ÚP můžete v kterékoli datum v měsíci, ne jen od prvního.
ano, rozumíte tomu dobře. pro další podporu Vám vznikne nárok, když opět odpracujete 6 měsíců a budete mít během posledních dvou let odváděné zaměstnavatelem soc. pojištění (důch.p.) (při podnikání si tato pojištění platí podnikatelé sami)
Napíčete ne "výpověď", ale "skončení pracovního poměru". Napíšete: Končím svůj pracovní poměr dnešního dne 30.1 2017...atd., Váš podpis a podpis zaměstnavatele na originál i na kopii, každý si necháte jedno lejstro. - pt
Ještě jednou díky...Takže kdybych třeba zítra ráno přišla do práce a odevzdala hned výpověď - se zítřejším datumem, tak již směnu nemusím dokončit a tímto dnem je můj pracovní poměr ukončen a zároveň v ten den se půjdu hlásit na ÚP? Myslela jsem si, že bych "dotáhla" měsíc do konce, byla v práci ještě třeba i v úterý s tím, že bych výpověď odevzdala ve středu ráno, s datem 1.2. Omlouvám se, že se opět takto "polopaticky" ptám, ale jelikož jsem ještě nikdy takovouto situaci nemusela řešit, neznám tyto věci. děkuji.
Ano, můžete zítřkem skončit a jít do evidence ÚP. Ano, ve zkušební lhůtě můžete skončit kdykoliv.
Dobrý den. Pokud se vrátíte do evidence na ÚP budete mít nárok na dočerpání zbytku podpůrčí doby. Ta se vypočítá z posledního zaměstnání (budete pobírat zbylé dva měsíce 45% z průměrné čisté mzdy). Zrušit pracovní poměr ve zkušební době můžete k 31.1. 2017.
Endyes - Vy nebudete dávat výpověď! Z Vaší strany půjde o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Na to si dejte pozor, protože výpověď je něco jiného.
Děkuji za odpovědi. Jelikož jsem na byla v evidenci ÚP poprvé za víc jak 20 let, co jsem pracovala, je pro mě tato situace nová.. Jestli tomu dobře dozumím, do konce března bych mohla čerpat zbytek podpory...Mám možnost nastoupit do nové práce, ale nejspíš to bude až od května... tzn. v dubnu budu bez podpory.. Nastoupím-li do práce, smlouva bude asi na rok - na dobu určitou. Můžete mi prosím ještě napsat, kdy mi vznikne případně znovu nárok na podporu... Doufám, že tato situace nenastane a že budu mít práci dál. ještě jednou moc děkuji za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.