Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Máme asi tak 45 let postavenou garáž na pozemku odce.Chci pozemek odkoupi,ale obec mi není nápomocná.
Jak mam postupovat. Děkuji za radu. Petr H.
Chápu to dobře, že vy máte nemovitost na pozemku obce. Obci platíte nájem za pozemek a obec vám ruší smlouvu nebo co? Nebo 45 let obci neplatíte? Když obec nechce prodat, tak jí nijak nedonutíte, tak je dobré uzavřít vhodnou smlouvu s obcí a nedělat potíže..
Nechápu název dotazu - Přednostní právo ( na co)
Přednostní právo asi tazatel chce uplatnit v případě, že obec pozemek pod jeho nemovitostí chce prodat někomu jinému. Ale to jsou jen dohady, doufám, že tazatel svou otázku upřesní.
... nevím přesně, ale jednou jsem někde četl, že Praha měla problémy s barákama na cizím pozemku, a že to musela řešit, nechal bych to plavat, musej ti zajistit přístup do garáže, zbourat to nesměj, jelikož je to tvoje stavba, jen bych se podíval do katastru, jak to tam je ošetřený ... tady jsem našel nějakej článek: bydleni.idnes.cz/... a zase z jinýho soudku: moravskoslezsky.denik.cz/...
Požádejte písemně obec (adresovat na obecní úřad) o odkoupení pozemku pod Vaší garáží. Chtějte aby ten Váš požadavek byl projednán na zasedání zastupitelstva obce (kam máte přístup, t.j. kterého se můžete zúčastnit a uslyšíte důvody případného zamítnutí). Nestačí názor či stanovisko starosty či rady. Předpokládám, že pozemek i garáž jsou v katastru zapsané samostatné nemovitosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.