Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, končí mi 5leté období fixace u České spořitelny, už mi nabídli novou úrokovou sazbu a měsíční splátku. Můj problém je takový, že jsem 5 let hodně pracoval, zničil jsem si trochu zdraví a jsem unavený, ušetřil jsem ale docela pěknou částku. Tak jsem plánoval, že teď splatím větší částku, abych mohl méně pracovat a splácet měsíčně menší částku. Karamád (také laik) mi to ale nedoporučil. Že je lepší mít doma rezervy, atd. Co si o tom myslíte? Děkuju moc!
Mě končí fixace za 14dní, kterou jsem měl na 3 roky. Dával jsem každý rok ještě 20% mimořádné splátky.
Určitě není rozumné dát všechny peníze na splacení hypo. Vždy je potřeba mít životní rezervu. Tu si udržuji na 200-300tis kč. To mi letos vychází na mimořádnou splátku 500tis. Měsíční splátka mi tedy spadne na cca 940Kč.
Dneska jsou uroky tak nizko, ze je to pujcka prakticky zadarmo. Zbytecne to splacet vsechno hned vlastnimi penezi.
Prakticky zadarmo? To vam nakukal nejaky financni poradce? Nenechte se osalit. Ze tam je 1,6% neznamena ani nahodou, ze finalne zaplatite tech 1,8% Odmyslete si tu desetinnu carku a pak z toho vznikne 18% + RPSN + dalsi nesmyslne poplatky - navic kdyz se jedna o lichvu (hypoteku) u Sporky
na takové počty není potřeba extra vzdělání...snad si dokážu spočítat kolik platím a přeplatím ne? vezmu měsíční částku vynásobím celkovým počtem měsíců splátek...výsledek odečtu od částky, kterou jsem si půjčil a znovu podělím celkovým počtem měsíců splátek...výsledek je úrok v korunách co dávám poskytovali každý měsíc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.