Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpovědní lhůta

Od: karo odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

podávala jsem výpověď v listopadu 2016 a výpovědní lhůta mi končí 31.1.2017 a tak to mám i v písemné výpovědi. Dělám ve směnném provozu 12-ti hodinové směny. Poslední směna začíná 31.1.2017 v 18hod a končí 1.2.2017 v 6hod.

Zaměstnavatel trvá na tom, že tuto směnu podle jejich směrnic musím odpracovat celou, protože tato směna začíná 31.1. a to že končí 1.2. na to nemá žádný vliv.

Já mám hned od 1.2.2017 začít v novém zaměstnání (mám podepsanou smlouvu k 1.2.2017). Prosím o radu jestli podle zákona můžu o půlnoci z práce odejít, nebo zda má zaměstnavatel pravdu.

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Omlouvám se, že neodpovím tak, jak to ve skutečnosti je, pouze sdělím svůj osobní názor. Podle mne má zaměstnavatel pravdu a je velice smutné, že jste to od listopadu 2016 věděla a řešíte to až teď, když Vám hoří koudel u p****e. Šichtu jste si za ty tři měsíce, nebo potažmo za tento poslední mohla s někým prohodit případně se se zaměstnavatelem dohodnout jinak. Takže to vidím tak, že to uděláte jako já za svých mladých let, kdy jsem z brigády na nošní šel do jiné firmy na brigádu na denní. Také jsem to zvládnul a Vám pravděpodobně také nic jiného nezbude. Potažmo se dohodnout s novým zaměstnavatelem na pozdějším nástupu a napracování hodin.

karo
děkuji i za takovou odpověď, ale prosím pokud by někdo věděl podle jakeho zákona se toto řídí?

hodnocení

0x

Dovolím si "posunout" otázku nahoru, fundovaná odpověď mě totiž taky dost zajímá. Snad ji objeví někdo, kdo ví.

Nebude záležet na tom, zda zaměstnanec daný měsíc odpracoval plný počet hodin vzhledem k počtu pracovních dní?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]