Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
podávala jsem výpověď v listopadu 2016 a výpovědní lhůta mi končí 31.1.2017 a tak to mám i v písemné výpovědi. Dělám ve směnném provozu 12-ti hodinové směny. Poslední směna začíná 31.1.2017 v 18hod a končí 1.2.2017 v 6hod.
Zaměstnavatel trvá na tom, že tuto směnu podle jejich směrnic musím odpracovat celou, protože tato směna začíná 31.1. a to že končí 1.2. na to nemá žádný vliv.
Já mám hned od 1.2.2017 začít v novém zaměstnání (mám podepsanou smlouvu k 1.2.2017). Prosím o radu jestli podle zákona můžu o půlnoci z práce odejít, nebo zda má zaměstnavatel pravdu.
Děkuji
Omlouvám se, že neodpovím tak, jak to ve skutečnosti je, pouze sdělím svůj osobní názor. Podle mne má zaměstnavatel pravdu a je velice smutné, že jste to od listopadu 2016 věděla a řešíte to až teď, když Vám hoří koudel u p****e. Šichtu jste si za ty tři měsíce, nebo potažmo za tento poslední mohla s někým prohodit případně se se zaměstnavatelem dohodnout jinak. Takže to vidím tak, že to uděláte jako já za svých mladých let, kdy jsem z brigády na nošní šel do jiné firmy na brigádu na denní. Také jsem to zvládnul a Vám pravděpodobně také nic jiného nezbude. Potažmo se dohodnout s novým zaměstnavatelem na pozdějším nástupu a napracování hodin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.