Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uplatňování Práva na pokladně v prodejně

Od: badatell odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, dnes se mi stala taková věc, abych mohl položit otázku je třeba znát skutečnosti... Byl jsem dnes svědkem šokujícího jednání zákazníka v jedné prodejně. Zákazník přišel, vzal si nákupní vozík a jal se po prodejně nakupovat. Zakoupit chtěl 4 nebo 5 konzerv uzených šprotů. Přišel s nákupem ve vozíku až do pokladní zóny - rozumějte do prostoru, kde začínáme vykládat zboží na pokladní pás. Zákazník stál zády k pokladní, vyložil ony konzervy a pomalu, velmi pomalu šel, stále otočen zády k pokladní směrem k markovanému zboží. Najednou se otočil na pokladní a začal po ní ječet jak hyena, že se po**re atd... Že pokladní nemá právo účtovat zboží dokud zákazník nevidí na pokladnu CO je mu vlastně markováno, že zavolá na Českou Obchodní Inspekci atd...Otázka tedy zní: Musí pokladní, jak tvrdí zákazník začít podle zákona markovat zboží až když se zákazník dívá na display pokladny? Vždyť pokladní vydá doklad o platbě na němž je vypsáno, co zakoupil a za kolik peněz... A jak je to v případě Nevidomých podle zákona, když tento nevidomý nemá doprovod? Za odpověď děkuji.

Badatell

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bzum
hodnocení

0x

Zákazník zjevně s nějakým bzum-bzum problémem v hlavě kterej chtěl a udělal problém.Nechat odchytit a zkoušku na drogovém a zavřít pro pomatenost.Co na to vedoucí / zástupce a ta pokladní? Jo,tak ho zadržím ať tu čoiku volá,ale mezitím se z prodejny nehne,aby mohl hned té čoice podat vysvětlení.Chlaďák je dobrá místnost na volání a čekání.

badatell
hodnocení

No co vedoucí, samozřejmně, náš zákazník náš bůh...takže budeme lízat paty... Pokladní dostala před velezákazníkem vynadáno...z mého pohledu gesto otočit se k pokladní zády a potom po ní ječet, bylo řekněme účelové. Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde...

hodnocení

0x
Co to bylo za kšeft? Tam bych teda chtěl dělat...

72mona3*
hodnocení

0x

Přijde mi to jako blbost. Víte kolik pokladen nemá displej viditelný zákazníkovi? Takže třeba vidíte, co markuje, ale cenu už nemáte možnost zkontrolovat. M. *nevi*

hodnocení

0x

Byl to nějaký ma-or. Víte, kolik takových je? A těch pokladen, kde není vidět displej, znám taky několik. Pokladní markuje zboží, když ho vidí vyložené na pásu. A to že nekouká zákazník na displej a je otočený zády, je jeho problém. Jak by ČOI dokázal, jak to bylo? Bylo by to slovo proti slovu. Snad mají v Čoi jiné starosti.

doplněno 27.01.17 13:52:

Badateli, zastal jste se té pokladní a řekl vedoucímu, jak to bylo? Před tím zlým zákazníkem? Takhle on vyhrál a bude to dělat vesele dál. Chudák pokladní, bude mít z toho trauma. Pokud není splachovací.

tondac*
hodnocení

0x

To přece není o předpisech, ale o základech slušného chování. K jejich respektování pomůže, když před podobnými hulváty nebudeme zavírat oči a postiženému byť jen slovně pomůžeme.

Nedávno jsem byl svědkem toho, jak jeden zákazník - typický frustrovaný korporátní selfmanager (na vizitce manager řídící jen sám sebe) v obleku buzeroval oblíbeného a vždy ochotného řezníka v supermarketu, který doplňoval maso a měnil cedulky s cenami. Řval tam na něj, kolik to teda vlastně stojí, jestli nemaj lepší na výber, proč to tak dlouho trvá, atd, atd. Tak jsem mu sdělil, že pokud se sám nedokáže vyrovnat s tím, že ho seřval šéf, neposlouchají ho děti a manželka mu zanáší, tak by měl zajít k psychologovi a ne si vylejvat vztek na okolí. Okamžitě ne mne vyjel, jestli mám nějaký problém ... po mé odpovědi, že já ne, ale on očividně ano, se ztratil jak pára nad hrncem.

Jindy zase podobnému typu člověka spadlo při nandávání několik mrkví na zem a on je nenápadně elegantně odkopl. Poznamenal jsem, že mu něco spadlo a že rukou to půjde zvednout líp. Když nereagoval, tak jsem mrkve sebral a dal je zpátky. Spustil na mě, proč je tam dávám zpátky, že je tam nechal schválně když spadly na zem, aby si je nikdo nekoupil. Tak jsem se ho rozesmátě zeptal, jestli ta zem nějak uškodí této kořenové zelenině rostoucí v hlíně. ... no odpovědi už jsem se nedočkal ... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]