Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám takovou diskutabilní otázku.
Často na FB narážím na falešné profily krásných dvacetiletých holek 90-60-90, které tam píší, že milují toho a toho 13-15 letého kluka, který je obvykle trochu při váze, případně to prostě není "lamač srdcí" na první pohled. Je mi celkem jasné, že tyto profily děvčat si sami vytváří samotní chlapci, ale proč to dělají? Myslíte, že natolik žijí sociálními sítěmi, neschopni se jakkoliv seberealizovat ve společnosti, tak si vytváří imaginární vztahy ve své hlavě, které potom hrdě prezentují na facebook? Nebo prostě jen trpí nedostatkem sebevědomí, tak vyberou fotky té nejhezčí holky na internetu, co najdou a vydávají se za ní, jak ho miluje, aby prostě měli nějaký respekt u kámošů? Já si totiž myslím, že sebevědomí chvilkové možná tak zaznamenají u sebe, ale u kamarádů spíše výsměch, než obdiv, pokud kamarádi nejsou úplně tak hloupí a nepoznají, že krásná baba s 1 likem na fotce asi nebude skutečná a asi opravdu nebude randit s jejich kamarádem. Napadá vás třeba, jak byste takovým lidem pomohli? Přijde mi to totiž docela smutné, jak moc v dnešní době dokážou lidi ovlivnit sociální sítě a samotná popularita mezi přáteli.
Nevidím v tom nic podivného. Puberta je něco strašného a projevuje se mnohdy daleko horším způsobem než relativně neškodným fejsbookováním. Osobně spíše nechápu, proč přikládají takovou váhu fejsbůku a dění na něm. Docela se přikláním k Čunkovi, že by těmto exemplářům povinná vojna jen a jen prospěla.
Především fejkbook je pro mnoho lidí slepá ulička, jako celek., omyl jako celek. Na začátku se myslelo, jaká je to úžasná věc sdílet fotky a nějaké statusy, pár min. denně. Hodně lidí si ze zajímavosti udělalo modlu na které tráví veškerý volný a dokonce i část pracovního času. Jak už napsal předřečník..v pubertě se dělají jiné věci, panečku - tenhle pseudo-problém snad ani nestojí za zmínku a lámat si s tím hlavu je vyložená srandistika. Když je někdo outsider v reálném světě, je logické, že se utíká do imaginárního světa. Může to být fejkbook, počítačové hry..
Mně by stačilo vidět jeden takový profil, zavřela bych ho a dál se jím nezabývala. Každý má právo si zřídit profil na libovolné službě a dát si do něj cokoliv, co neporušuje pravidla té služby.
Pohnutky lidí, kteří si zakládají nebo založili profil na Facebooku, jsou různé a nikomu do nich nic není. Nikdo nemáme právo je soudit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.