Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byl jednou jeden dům

Od: ben® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, otázka je pro starší znalce tohoto staršího seriálu. Byla tam postava promítače v kině Adolfa (pan Petr Čepek), kterého zatkla německá policie. Nemohu se upamatovat, jaký byl jeho další osud, resp. zda je tam dále ještě jeho osud zmíněn (zda přežil válku). Mám totiž mlhavý dojem, že při premiéře v ČST byl v závěru seriálu záběr, jak Adolf (vězeň koncentračního tábora) padá vysílením a umírá. Jenže, při dalších reprízách tam onen záběr nevidím - jsou tam pouze záběry nadšení z osvobození Rudou armádou. Takže, je můj dojem mylný nebo to tam bylo a už není? A je tam někde vysvětlen další osud Adolfa? Děkuji Vám za potrápení paměti a snad i odpovědi. Zdravím!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Při premiéře i při dalších opakování ještě v ČST bylo promítáno i vysvětleno osud některých jiných. Adolf byl zastřelen, nebo zabit střážným při pochodu zajatých. Něco se dá přečíst i na CSFD.

Česká televize tohle nevysílá, možná se jednou dočkáme.

satak
hodnocení

2x
Snad si to domyslíte.
img.ceskatelevize.cz/...

ben®
hodnocení

Dobrý den, velice oběma děkuji za odpovědi. Ano, takovou vzpomínku (viz obrázek) mám v hlavě, ale protože už to v seriálu není, tak jsem si nebyl jistý. No, patrně to rušilo optimistické vyznění závěru seriálu. Škoda. Tak, ještě jednou děkuji a zdravím!

Zdravíčko,Bene.

Našla jsem toto : ahaonline.cz/...

ben®
hodnocení

Dobrý den, velké díky i Vám - skvělá práce. A jak je vidět, tak je ten seriál trochu nedokončený, resp.

i poměrně podstatná scéna (nebo i více scén) tam už není. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]