Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to celiakie?

Od: estrecho* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, už delší dobu mě trápí hodně silné zažívací potíže. Trpím velmi silným nadýmáním, na které nezabíraly žádné léky, pořád mi jakoby kručí v břiše a je to tak hrozné, že už to zasáhlo i můj společenský život. Obvoďačka mi řekla, že je to z nervů, ale já se prakticky nenervuju.

Teď jsem asi tři dny zkusila bezlepkovou stravu a musím říct, že se mi to silně zlepšilo. Jak nadýmání, tak to kručení.. tak jsem se nadchla, že konečně vím příčinu a šla si koupit domácí test na celiakii. Test ale vyšel negativní! Já ale opravdu zaznamenala zlepšení, takže jsem opět nešťastná, protože nevím, to co je. Všechno by na celiakii sedělo, trpěla jsem i na omdlévání, mám nepravidelnou menstruaci a bývám často nemocná- všechny tyto příznaky podle internetu sedí, ale test je proti. Máte někdo nějaké zkušenosti či rady? Děkuji předem

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Může to být tzv. žaludeční nervóza, dovede pěkně potrápit, zkuste pár dní jíst opravdu zdravě a pijte nějaké čaje na zklidněnížaludku a nervů, tím nic nezkazíte a když to nepomůže, budete pátrat dál. Máta, heřmánek,levandiule, opravdu výborný je fenykl, zázvor vše se dá běžně koupit,

peter23p*
hodnocení

0x
Nechci tě strašit ale měl jsem podobný problém asi 3 roky. Nakonec se to tak zhoršilo že jsem skončil v nemocnici na CT a až tam zjistili neprůchodnost tenkého střeva a ješte ten den sem skončil na operačním stole. Bylo to jak se říká za 5min 12. Poté mě dva měsíce ve špitále krmily hadičkama a další dva měsíce sondou přímo do žaludku ještě doma. Konečná diagnoza crohnova choroba.

iz*
hodnocení

0x

Přečtěte si příznaky několika dalších nemocí a zjistíte, že máte i ty, které mít nemůžete. Taková četba se laikům nedoporučuje.

Zdravotní problémy je potřeba řešit s lékaři. Nedůvěřujete-li své lékařce, nebo nejste-li s ní spokojena, můžete ji změnit. Nebo si si prostřednictvím své zdravotní pojišťovny vyžádejte bezplatnou konzultaci dalšího lékaře.

NIkdy se neraďte s neznámými lidmi v internetu. I kdyby někdo náhodou měl přesně stejné problémy jako Vy a něco mu na ně pomohlo, neznamená to, že by totéž pomohlo Vám (každý z nás je jiný a každý reagujeme jinak). V horším případě Vám dokonce může to, co jinému pomohlo, uškodit.

Takže doporučuji se obrátit na lékaře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]