Nejste přihlášen/a.
Dobrý a pěkný večer všem, budu mít na Vás otázku ze které padne asi více názorů a různých ale i tak chci a poprosím Vás o odpověď.Odpovědí bude určitě více a různých¨, nacházím se v zoufalé situaci a nechci aby to vypadalo že si stěžuji či podobně, potřebuji odbornou radu od Vás a také Váš názor.
Je mi 24, jsem ještě dost mladý, bude mě 25.let.Zhruba šest let jsem s přítelkyní která na začátku se jevila jako normální, od narození byla neplodná, alespoň tak to bylo uvedeno v její zdr.kartě.po třech letech nechráněného styku otěhotněla, problém má s dělohou a bylo to mimoděložní- samovolně potratila.Nechráněný sex jsme spolu za pět let provozovaly cca 1000krát a bez problému, nyní v nynějším roku otěhotněla znovu a v pořádku, nyní máme zdravého syna, ale teď k problému.
Přítelkyně porodila vše v pořádku, ale bydlí sama a už dříve měla problémy, má poruchu osobnosti- trpí agresivním chováním a brala přášky na nervy, začínal neurol a zkončila na myslím triapridal až 100mg, neurol je 25mg a psycholožka jí pomáhala a dávala jí větší dávky a silnější.Třeba tři dny je v pohodě a hodná ale pak jí hrábně a neví co dělá, je agresivní většinou rozbije něco co je doma nebo s něčím mrskne.
Prosím nyní mě neodsuzujte, s přitelkyní nebydlím přestože má mého syna o kterého se chci starat.Přítelkyně vypadá navenek hodně a tři roky vztahu hodná byla, pak ale mě podváděla a já se porval s jejím novým a dostal jsem 300.hod obecně prospěšných prací, ty jsem vykonal nyní jsem už pár měsící zaměstnán v solidní práci.
Ale co řeším? To že mě neuvedla jako otce, nechtěla a jméno si vybrala sama, dále vzala přijemní kluka po ní- nesouhlas.Vím že je kluk můj, rok mě balamutila s tím že není že to má s jiným, já jí to věřil ale kluk jsem celý já, co nyní dělat?
Nebydlí u mě, přiznala že to moje je, od narození- narodil se 27.12.2016 se starám platím výživné, nechávám si podepisovat ale potřebuji to podepsat üředně, nakoupil jsem kočárek a veškeré vybavení, ale nyní s ní bydlet nemůžu.
Starat se chci ale v zhledem k jejímu chování, kdy je dva dny v pohodě a pak jí promiňte ten výraz hrábne a je agresivní tak s ní bydlet nechci, o syna se starat chci a udělal bych první a poslední ale co mám nyní dělat? Dále mám rodiče tátu a mámu a ty vědí že to s ní nemám lehké ale doporučují my s ní bydlet- tak aby kdyby něco udělala malémui abych byl u toho, snad to nehrozí ale nikdy nevíte. Přítelkyně mám mámu- nezodpovědnou,pije a chlastá a nyní se stará a očkuje ji proti mě.Tátu má celkem fajn ale s ním v kontaktu nejsem, pomlouvá mě a já se starat chci ale jak?
Není to vůbec lehké,pracuji víkendy i v týdnu a mnohdy nemám ani chvilku čas, táhnu byt, mám psa a postarám se o sebe a to už celkem dlouho ale co nyní?
Mám syna starat se chci ale jak to udělat? Chci mu dát vše ale s přitelkyní to nevidím za dobré bydlet a bojím se, jsem v pocitu zoufalosti.Ještě přidám info že přítelkyně trpí psichotrilománií- pojídá si vlastní vlasy které si vytrhává.Po dvou týdnech neměla mléké a přešla na umělou výživu, nevím vážně kudy kam a co mám dělat.
máte někdo nějakou radu? jsem už zoufalý, nechci si stěžovat ale toto je na mě moc.
Přítelkyně je někdy hodná ale pozor někd agresivní a je to špatně pro mě vymšlí si že jí mlátím atd.. tak agresivní že lítá porcelán,talíře hrníčky, počítač vše co je doma i jídlo.
K její nemoci: Má občas nekontrolované poruchy chování s tím že trpí silnou poruchou osobnosti, děkuji za rady jsem totálně z toho všeho špatnej, výživné jí platím sám a nechávám si to podepisovat ale co nyní?
Ano, nakoupil jsem kočárek,autosedačku a platím jí řádné výživné, neřikám že moc ale syn se narodil 27.12.2016 a přes 4.tisíce Kč už dostala.
Co se týče jejího stavu, dříve taková nebyla, tak agresivní a tak zlá.Začátky vztahu byli krásné ale to se nebavila se svou mamkou která ji ještě k tomu nyní očkuje proti mě.
Dítě nebylo plánované, v papírech měla uvedeno že je zcela vyloučeno aby otěhotněla, musela to být souhra náhod.
Její stav byl dříve dobrý, zhruba rok a půl to je co se to zhoršilo, brala antidepresiva začínala na neurolu a skončila co vím na triapridal -100 mg, to co brala vím ještě jsou nějaké tyto léky doma.
Někdy dokáže být den klidná,ale když to n a ni přijde je výbušná, mrská s porcelánem - má poruchu osobnosti, o vlasech jsem už psal trpí trichotilománií- vytrhávání vlasů a pojídání.
Dnes mě napsala že mě nepotřebuje ani syn že nepotřebuje tátu a to je zatím vše.
Nebydlíme spolu,bydlí cca 40 km ode mě.Přestěhovala se už trochu před porodem ale nyní po porudu když přidám ty porodní stavy se vše zhoršilo.
Vaše doporučení tedy- nechat se uvést do RL? Je potřeba podat žalobu? Mám si případně domluvit s právníkem aby mě zastupoval a vše poddal on? Pracuji ale dítě ještě nikde nahlášeno nemám ačbych rád, dále si jméno vybrala ona a přijemní si nechala po sobě.
Co se týče její nemoci- vím kde se léčila- myslíte si že si soud může vyžádat nějaké znalecké posudky popřípadě od psychyatričky kam chodila nějaké posudky?
Děkuji za odpovědi a názory.
Bože můj, já tomu nějak nevěřím, ty popisy psych. nemocí. A hlavně, platím výživné, starám se, nechávám si podepisovat. Vždyť se dítě narodilo koncem roku, kolik těch výživnejch jste poslal, jak je podobný na Vás, jako u mimina, přesná podoba? Kolik novorozeňat jste už viděl? Mě to vaše povídání nesedí. Byla těhotná a samé prášky a Vy víte co přesně brala, když už spolu nejste...a vůbec, když už se narodila, tak bylo vědět, že je neplodná...
Podle toho co píšete to vypadá, že ani nejste otec. Nejlepší by bylo, nechat vše jak je, úplně se odstřihnout a časem se uvidí. Pokud budete dál tlačit, její podivně fungující mozek dostane nějaký zkrat a bude vymalováno. Nejste uvedený jako otec, možná po testech za čas zjistíte, že to bylo podle pravdy a to bude asi tak vše.
Co myslíte výživným každý den...? Nechat se zapsat do RL tedy určitě nemůžete jen tak. Až po určení otcovství !
***Jednoznačně, jako první je nutno kontaktovat sociální pracovnice na úřadu vaší obce nebo na úřadu blízké obce s vyšší působností! Tato sociálka by Vám měla i pomoci dojednat provedení otcovských zjišťování, a to i u toho Vašeho malého.
-----------------------------------
***Zadruhé, nechat si udělat doklad o otcovství - ovšem kromě odběru vzorku Vaší krve je potřeba odebrat vzorek krve i tomu malému, což pravděpodobně matka dítěte, i vzhledem k její psychiatrické nemoci, nebude vůbec chtít! Dočasný rodný list by ale synek vyhotovený měl už mít. Dojde-li později k potvrzení Vašeho otcovství, musela by stejně matrikářka vystavit rodný list nový (za nějaký poplatek).
***Zafunguje-li sociálka, bude matce dítě odebráno a - nejlépe - přemístěno do nejbližšího kojeneckého ústavu, kam za ním snad budete moci chodit.
-----------------------------------
***Vaším nejtěžším problémem je ale taky Vaše pracovní zaneprázdněnost! Sám přiznáváte, žebyste na opatrování dítěte neměl ani čas! Takže je to velmi zapeklité!
V kojeneckém ústavu by bylo dítě jakžtakž v pohodě. Ve dvou letech věku už by se muselo najít místo v nějakých jeslích, kde byste za kloučkem taky mohl chodit. Tohle vše by Vám mohla pomoci zajišťovat opět dobrá sociálka - to už budete snad mít doklad o Vašem otcovství toho chlapečka. Všechny tyhle problémy nemůže řešit nikdo jiný než sociálka!
----------------------------------
***Pokud však s bývalou partnerkou již není možné žít, měl byste se pokusit sehnat si novou partnerku, která bude k dítěti vstřícná a bude mu novou a hlavně zdravou mámou. Najde se ve vaší věkové skupině spousta mladých žen, které by se o děťátko rády staraly jako o své. A pokud byste se vzájemně spolu shodli, mohlo by z toho být hezké nové manželství. Možná byste do své nové rodiny přivedli i další svoje dítě!
***Sehnat tak vlastně novou partnerku, která by byla zároveň i náhradní matkou Vašemu synkovi, by bylo to nejlepší pro Vašeho potomka i pro Vás samotného.
********Na nic nečekejte, jakmile budete mít alespoň trošku možnost uvolnit se z práce, prvně leťte na sociální odbor nejbližšího úřadu. Doma si napřed sepište heslovitě jak se vše celé ty roky vyvíjelo a jaký je skutečný stav v současnosti.
To bude to první, co bude sociálka chtít od Vás vědět!
Sociální pracovnice budou muset pak také navštívit Vaši bývalou partnerku, nebo problém předat do obce jejího současného pobytu, kde se vypátrá, jaký psychický a celkově zdravotní stav bývalé partnerky je a zda je schopna bezpečně a správně o své - Vaše - dítě pečovat.
***Zda bude později nutno soudně se domáhat alespoň střídavé péče dítěte nebo jeho převedení zcela do Vašeho opatrování, to budete vědět až za několik měsíců, možná i roků. Nařadě jsou nejprve sociální pracovnice a lékaři prtnerky i dětští doktoři. Dbejte úzkostlivě na pořádek a dobrý stav svého současného bydliště, aby bylo zřejmé, že dokážete fungovat ve své domácnosti tak, aby tam mohlo zdravě vyrůstat i Vaše dítě. To je i pro sociálku dost rozhodující!
A sežeňte si také od lidí blízkých novému bydlišti bývalky dostupné informace o současné situaci a chování Vaší bývalé partnerky.
***Chraň Vás pámbů, jestli se zjistí, že její zdravotní a psychický stav byl způsobován Vaší přítomností a Vaším chováním a jednáním ve Vašem bývalém soužití...! Ale to nepředpokládám...
MUDr. V.P.
Hele, v první řadě bys měl dostat svatozář. Zcela upřímně. Proč jsi s ní proboha byl šest let? No nic, stalo se. Na tvém místě bych se hlavně bál o syna. Takže požádat u soudu o svěření dítěte do tvé péče, protože ačkoliv nechci přivolávat nic zlého, jednou může slečna namísto svých vlasů vyškubat vlasy tomu malému...
Fakt ti držím palce...
Já bych se v první řadě zašla přeptat na sociálku, protože jestli opravdu má tvoje přítelkyně tak závažné zdravotní problémy, tak v žádném případě nemůže vychovávat dítě. Mělo by jí být odebráno a svěřeno do péče jejích rodičů, nebo tvé. Nech udělat testy DNA ať víš s jistotou, že syn je tvůj. Pokud je, můžeš žádat o svěření syna do své péče soudně, přestože nejsi uveden v rodném listě.
někdy to tak bývá, že s prvním otěhotnět nemůže, prostě nějaké protilátky a pak na to skočí s druhým a tam to funguje na 110%. No a ten první si myslí, že má dítě a ono je to kapku úplně jinak ...
říká se tomu kukaččí dítě ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.