Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Moje strava je taková ruzná že se mi daří nepřibírad na váze. Jím vše co jiní. Taky když jsem šel na záchod tak jsem se pořádně vyprázdnil. Ted se sitvace změnila že jdu na záchod a nevypadne skoro nic. Je někde chyba nemám se zajímat o této změně? Děkuji.
Je zimní období a k zelenině a ovoci to moc netáhne, jako v jiných ročních období. Nesnědl jste v létě více rajčat, okurek, paprik?
Zařaďte dostatek zeleniny, zeleninových salátů a ovoce. Neuvedl jste žádné, střeva zlenivěla nejen stravou, ale i sedavým zaměstnáním /snad/ a též věkem.
doplněno 21.01.17 20:08:
Ramu okamžitě vyřaďte z jídelníčku a kupujte máslo.
Je mi 62let.Momentálně jsem nachlazen.Jsem v předčasném duchodu a dost času jsem na internetu. V poledne si zajdu do restaurace na oběd. Víkendy jídlo doma. Muže za to momentálně nachlazení? Před tím jsem chodil pravidelně na záchod žádný problém. Proč vysadit ramu? Děkuji.
Zdravím.!
Schválně zkuste dát ptákům do krmítka kousek Ramy. Myslím, že se té "hmoty"
do jara nikdo nedotkne. O čem to asi svědčí.? Já to před několika lety vyzkoušel
a od té doby takové věci nejím.
Přešel jsem na přirozené produkty, kterými se živili naši předkové...
Máslo, sádlo, přírodní jogurty (Hollandia).
Do jídelníčku zařaďte zelí a hlavně kysané. Dejte si dušenou mrkvičku na másle.
Proč vyřadit Ramu, Vám přesně neřeknu, ale moje lékařka mne už minimálně 17 let varuje před používáním "umělých" a "lehkých" (light) tuků a potravin.
Podle ní (i podle mne) je lepší dát si menší kousek čerstvého másla než kterýkoliv z "moderních tuků" a dát si radši polovinu množství plnotučného jogurtu, tvarohu nebo sýra než dvojnásobek "light".
Uvedené "Light" potraviny mají podle mé lékařky negativní dopad na slinivku, játra i další orgány. Vysvětlovala mi to. Ale nejsem odborník, její výklad zopakovat nedokážu.
Tyhle přeměněné stužené tuky postupně nahrazují přirozené lidské tuky ve stěnách buněk a mohou měnit jejich biochemické vlastnosti, například citlivost na inzulitn. Ale ani ty živočišné tuky nejsou žádná výhra, pokud je jich moc, záleží na vašem celkovém zdravotním stavu.
Neměl byste se vyhýbat máslu a sádlu, protože tyto tuky jsou pro tělo lepší.
Ztužených olejů, obyčejných margarínů máte ve své stravě víc než dost v produktech, pokud je jíte, třeba sušenky, dorty, sladké pečivo, zmrzliny, čokolády, inst. přísady do kávy. A když jste dodal, že chodíte do hospody na oběd, tak i tam používají v kuchyni ty nejlevnější tuky, aby měli co největší zisk. Podle mne ale ty nejlevnější tuky jsou ale také nejméně zdravé.
Josefe, píšete, že jste dost času na internetu.
Zkuste si o částečně ztužených tucích olejích něco vyhledat a počíst. Též je zajímavá výroba, co všechno obnáší: rafinace, ztužování, emulzifikace, odslizení, odkyselení, neutralizace, bělení, deodorace. To už není přírodní potravina, ale chemický, umělý výrobek. Pokud jej předložíte zvířeti /psovi/, myslím, že ho žrát nebude.
Doporučuji k máslu, sádlu přidat Lučinu, žervé, přírodní čerstvý sýr /je kulatý/, kapiový sýr, bryndzu, ricottu, cottage /na lžičku/, tučný tvaroh, almette, olomoucké syrečky.
Většinu můžete namazat na pečivo a chleba místo tuku. Prostě tuky nahradíte. Mě hodně chutná na tučný tvaroh posypat sůl, pepř, drcený kmín a červenou papriku. Tohle jím od mala, kdy jsem si přečetla pohádku O princezně Solimánské a jak to jedl drvoštěp, tak jsem si to také hned udělala a vydrželo mi to dodnes.
Kedar: Včera jsem koupila červené zelí v pytlíku od Fifko, fakt mají ho dobré, měkké a dá se jíst přímo, vůbec se nemusí vařit.
No zase hodnotit kvalitu podle způsobu výroby není úplně fér. Když se podíváte, jak se vyrábí pivo (naklíčený ječmen se semele a nechá se zkazit - cokoliv jiného zkvašeného byste vyhodil, snad kromě zelí), nebo sýr (z telecího žaludku se vyjme nějaký sajrajt a s díky němu se vyrobí z mléka sýr). Důležité je, co to ve výsledku dělá v těle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.