Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, letos v srpnu mi bude 17 a podle toho, jak se chová můj otec, mi zřejmě bude končit pojistka. Má otázka zní: může ji vyzvednout bez mého vědomí? On ji sice platí, ale před 4 lety od nás odešel, a všude nám nadává, dokonce na nás poslal i sociálku... Vždyť by ji správně měli vydat jen s mým podpisem a důkazem třeba občankou, že se jedná opravdu o moji pojistku a ne o někoho jiného, nebo ne? To by ji mohli dát v podstatě každému kdo si o ni řekne
Tvůj otec ji založil a také platil. Dokud ti z ní peníze nedá, tak jsou jeho. Ani bych se nedivil, kdyby se po tom, jak se o něm vyjadřuješ, rozhodl peníze využít pro jiný účel, než jaký původně plánoval.
Pokud je psaná na tebe v 18 letech by ti ji měli vyplatit ... nemohou ji vydat každému jak píšeš...
končit ti může ,nevím jakou máš smlouvu,tam je jistě vše napsané -ale na vyplacení částky ty osobně máš nárok až v plnoletosti v 18 letech
napsané tam může být cokoliv, smlouvu nám nedal, dal nám jen nějaký papíry na úrazy atd. když jsem byla po operaci srdce, to je vše
Pak bych zašla do pojišťovny a informovala se co a jak bude ,na co máš tedy nárok a kdy.Jinak to budou samé jen dohady ...tam dostaneš přesné informace.
S mámou by jsme tam zašly, jen nevíme, jestli by nám ty informace řekli když ani nevíme číslo pojistky či co, ale děkuji za rady
Uvedeš jméno - budou chtít OP... jen tam zajděte a řekněte jim s maminkou jaké máš obavy a co tedy bude dál...držím palce.
V těch "papírech na úrazy" číslo pojistky není? Podle mne tam musí být nějaký identifikační údaj, podle kterého lze zjistit, z které pojistky se nárok uplatňoval.
Nepíšete a asi ani netušíte, o jakou pojistku jde. Ale pravděpodobně se on pojistil proti nějaké škodě na Vašem zdraví nebo čem. Plnění by patřilo jemu. Pokud pojistka měla nějaké hraniční datum, cílovou částku a výplatu, pak částka náleží jemu.
Když si pojistím psa nebo auto, plnění dostanu já, ne pes nebo auto.
vždyť je to normální pojistka jako každá jiná, tak jak by mohly ty peníze být jeho, když je napsaná na mé jméno? no tak je jasný, že když si pojistíte psa, auto nebo dům, tak peníze budou vaše, protože jste majitel a je to váš majetek, ale já vážně ničí majetek nejsem
Pojistka vyplatit nejde. Jde ti vyplatit odškodné za úraz. Ale připojistce bývá "spoření" a to zakládal někdo plnoletý s OP. Takže co je tvoje? Máš pojistku proti úrazu na tvé jméno. Spoření může do tvé plnoletosti otec klidně vybrat, jsou to jeho vydělané peníze, ty jsi na spoření nedal ani kačku. A když se o něm zde tak vyjadřuješ, tak by bylo vhodné, aby si spoření vybral pro sebe a tobě případně dal tolik, kolik si zasloužíš.
A pořád si budeš mlet to samý - já mám nárok, já chci, je to moje atd. Tvoje je tak kulový. Otec na tebe jistě platí výživné a navíc nemáš nárok. To bude jeho dobrá vůle zda ti něco dá. Otec má k tobě povinnosti, to ano, ale ty je máš zase k otci. Zajdeš za ním, pochlubíš se jak jsi na tom ve škole, pomůžeš mu v něčem, zeptáš se na jeho zdraví?
Tebe by měl otec vydědit.
odškodné za úraz vyplatit jde, to vím, jenže kdybych byla s jakýmkoliv úrazem, tak já z tich peněz neuvidím ani halíř... Chtěla bych vidět vás jak by jste dětěm platili celý jejich dospívání pojistku a nakonec peníze sebrali bez jejich vědomí.. a myslím, že já bych ty peníze rozhodně využila o dost líp než on, já je alespoň potřebuju na nový věci do školy, který taky něco stojí,
Tak když je vaše, proč si ji neplatíte sama? Nebo snad peníze padají z nebe? Je to jeho dobrá vůle, že pořád platí. A podle vztahu, co tady popisujete asi nebude platit nic a vložené své peníze asi vybere. Kdo by mu to mohl mít za zlé?
proč? chci vidět malý dítě co nevydělává jak si platí smo pojistku, neznamená to hned, že když mi je už víc jak 15, že mám nějaký stálý příjem peněz, ano, dostávám výplatu, ale ne v takový částce abych mohla nějakou pojistku platit
Ivzez Hahanaj a Sebod Vám dobřže radí!Dejte na jejich radu.Pokud je ale pojistka na dožití se spořením ,tak nějak to v minulosti bylo,nwn zda i dnes tak daná suma je na jehož jméno je pojistka a ne na jméno toho kdo platí .
že? taky si říkám, proč by ji měli taky vyplatit tomu, na koho ani není napsaná? je to totiž blbost, každopádně až budu mít před školou čas, tak zajedeme s mámou do města a zeptáme se na to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.