Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Před necelými 2-ma roky jsem koupila v obchodě mluvícího pejska od Fischer-Price za 999,- Kč. Před uplynutím zár. lhůty (asi 1měsíc) jsem ho reklamovala.Pejsek má na packách tlačítka, na které když zmáčknete, tak začne hrát písnička. Jenomže na levé noze stačí když packu přejedete rukou a hraje hned písnička z této nohy a né až na zmáčknutí. Tudíž v podstatě hraje většinou jen písnička z této nohy a nedohraje žádná jiná. Když jsem to reklamovala, tak mi napsali, že reklamaci zamítají, že pejsek je plně funkční a že se jedná o opotřebení za 2 roky. Napsala jsem jim, že se zamítnutím nesouhlasím, že podle mne pejsek plně funkční není. Teď čekám na vyřízení. Poraťe co mohu dělat, pokud reklamaci opět zamítnou. Podle mne jde o vadu odstranitelnou. A taky se chci zeptat, kam musí prodávající reklamaci posílat, protože se mám takové podezření, že zamítnutí reklamace psala sama prodávající. Moc děkuji za včasnou odpoveď.
Dobrý den,
asi Vás nepotěším, ale při zamítnutí reklamace máte jedinou šanci u soudu, což znamená náklady a čas a ve Vašem případě by se to jistě nevyplatilo. Pak ještě existuje možnost mimosoudního řešení (viz odkaz), ale tomu moc šanci nedávám. Jediné, co byste mohla řešit bez soudu, by byly formální nedostatky vyřízení reklamace - např. nedodržení lhůty pro vyjádření, odmítnutí převzít reklamaci apod., tam by Vám mohla pomoci ČOI.
Jediné, co lze doporučit, je kupovat věci tam, kde problémy s reklamacemi nedělají, typicky to jsou velké firmy a řetězce.
Doporučuji přečíst si obsáhlé informace o reklamování zde: www.spotrebitele./...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.