Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokácení stromů

Od: atram* odpovědí: 5 změna:

dobrý den,prosím o názor či radu,soused vnikl na můj pozemek (neoplocený,ale hranici je vytýčená kolíkem),kde na zahradě rostly vzrostlé jehličnaté stromy,ty pokácel,dřevo odvezl a následně po upozornění tam dovezl suchary napadené kůrovcem.Také vykácení stávajících stromů zdůvodnil tím,že se o kůrovce.Mezi stromy byly 4 krásné modříny,borovičky a smrčky.Zhruba 10m dál stojí 3 borovice ty nechal že napadené nejsou a i smrček který byl v těsné blízkosti pokácených stromů...policie řekla,že o nic nejde prakticky že se jedná max.o přestupek!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Počkejte, pomalu. Jak policie řekla? Podal jste trestní oznámení? Pak jste měl být poučen a měl vyžadovat písemné vyjádření o tom, jak policie v dané věci konala...
atram*
hodnocení

ano podala a věc šla přes GIPS jako přestupek zaměstnavateli...prý škoda nebyla natolik vysoká,aby se jednalo o trestní čin...

ovczaak*
hodnocení

0x

před dvěma lety jsem koupil barák,u kterého stojí borovice. v posudku pro finančák má ta borovice cenu 60tkč. takže u vás bych předpokládal škodu docela vysokou na to,aby šlo o přestupek. pokud tedy ty stromy byly zdravé. i na policajty je občas třeba si dupnout. jděte tam znovu a trvejte na TO,s vysokou škodou...

doplněno 20.01.17 08:46:

kdo určil výši škody? státní zaměstnanec není bůh,ale asi to budete mít těžší...jde o to,jak moc do toho chcete jít,znalecké posudky,právník,soud atd...

doplněno 20.01.17 08:59:

ještě bych zkusil životní prostředí,ekoteroristy a podobné organizace...když chtějí,umí do toho šlápnout. no a sousedské vztahy na dalších třicet let budou "skvělé".

atram*
hodnocení

tak stromy byly zdravé v listopadu byly krásné zelené,modříny pochopitelně opadané,ale zdravé,na jaře v dubnu je soused pokácel s tím,že mají kůrovce..nikde ovšem nebyl opad jehličí ...TO jsem podala,jen dotyčný pracuje jako státní zaměstnanec..šlo to jako kárný přestupek nic víc...

atram*
hodnocení

tak GIPS si nechal vypracovat posudek...a sousedské vztahy jdou mimo mě,už tam nebydlíme :) jen přece nemůže to tak zůstat,škoda vznikla i na majteku ne? a co psychická újma? Je to neskutečné,prostě jen tak si někdo dojde pokácí jehličnany na zahradě a je to... dřevo z modřínů v tahu,ale je to přestupek.. si říkám,že toto by nemělo zůstat bez potrestnání a případně odškodnění..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]