Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

700 Kč k investici do ING Podílových fondů

Od: separe odpovědí: 9 změna:

Příšla mi od ing bank nabídka na investování do ing podílových fondů s příspěvkem 700 kč k investici alespoň 1000 kč. Píšou k tomu mj. Toto:

"pokud zainvestujete do 28. 2. 2017 alespoň 1000 kč do některého z našich fondů, Dostanete od nás příspěvek 700 kč .chcete se dozvědět více? Podívejte se na Ingbank. Cz/700 .".

Myslíte, že má význam do toho jít? Nikdy jsem ještě do fondů neinvestoval a vůbec se v tom nevyznám. Spíše přemýšlím, že bych do toho možná šel kvůli těm 700 kč a po připsání toho příspěvku bych peníze vybral a zrušil to pokud to půjde. Jaký máte kdo na to názor? Je možné na tom i prodělat?

Doplněno 20. 01. 17 01:41:

Nějak se špatně vložil odkaz na podmínky této akce který je: http://www. Ingbank. Cz/files/cz/investice/podminky/2017-01-19_pravidla-akce_prispevek-700-kc-k-investici-do-ing-podilovych-fondu_update. Pdf .

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Znáte Obchodní podmínky pro podílové fondy a zjistil jste si, co je Komisionářská smlouva a za jakých podmínek ji lze zrušit? Není tam nějaký poplatek za předčasné ukončení smlouvy a/nebo poplatky těm fondům?

hodnocení

0x
A znáte výkon za předchozí období?
Při mé poslední návštěvě banky se mě snažil zlanarit na podílové fondy. Tak jsem zeptal jak si vedou za poslední roky. Dostalo se mi odpovědi: to jsou mladé fondy, teprve 5 let historie. Za poslední rok mínus 5%. *smich*
V tom mu došlo, co mi nabízí a pak už naštěstí ani nepipnul. Aneb za provizi a odměny cokoli papouškuji.

separe
hodnocení

ivzez, clayman: Na vaše otázky odpovídám, že pořádně ne. Spíše jsem myslel, že mi zde poradi někdo kdo se v tom alespoň trochu vyzná nebo má s těmi ING fondy nějaké konkrétní zkušenosti a nebo také dostal podobnou nabídku jako já a využil ji. Kdyby mi nenabízeli těch 700 Kč tak bych se tím asi vůbec nezajímal.

separe
hodnocení

Tak jsem do toho nakonec šel. Zaregistroval jsem se a investoval (vložil) 1000 Kč do fondu ING Aria Lion Moderate. Nyní budu čekat až mi připíšou těch slíbovaných 700 Kč a pak to vše vyberu a investici zruším a snad bude něco málo vydělané. Myslím tím těch +/- 700 Kč. Snad to tak půjde a nebudou s tím nějaké nepředvídané problémy. Mělo by to jít vše takto provést do měsíce.

pohanka*
hodnocení

0x

Chtělo by to vědět více, znát sazebník.

Dostáváte 700 korun na investice, ale kde je psáno, že je musí vyplatit při předčasném vypovězení smlouvy. Nikdo Vám dnes nic nedá zadarmo. Myslím, že to budou mít velice dobře ošéfované proti takovým vykukům, jako jste Vy.

Jsou tam nějaké lhůty o minimální době, během které nesmí dojít k předčasnému ukončení investování.

Každopádně dejte vědět, jak to dopadlo.

separe
hodnocení

Myslím, že u této akce nikde mení určená délka trvání investice což znamená, že by to mělo jít vybrat a zrušit asi kdykoliv. Z jiných fór kde se na toto téma diskutuje vím, že někteří už takové podobné akce od ING Bank využili a šlo jim to zrušit po připsání těch peněz od banky a peníze vybrat. Do 10. příštího měsíce by měli připsat těch 700 Kč a pak by to mělo jit zrušit. Pokud to nevyjde tak jak to mám v úmyslu tak se z toho určitě nezblázním. Možná mne někteří považuji za vykuka, ale takových je docela dost co využívají různé akce s finančním příspěvkem a někteří s tím provádějí i různé mnohem větší machinace a docela dost si na tom přivýdělávají.

figurek*
hodnocení

0x

Chcete můj názor? Já se divím, že vám sedm stovek stojí za tu ostudu. Budou vás nahánět, budou vzdorovat a vymýšlet si obstrukce, budou vám telefonovat a možná vaše číslo prodají nějakým dohazovačům. I to už tady bylo.

Já vím že Ing taky nejedná zrovna férově, ale přesto radím : Tuto akci nedělejte.

separe
hodnocení

figurek: Jak víš, že to všechno co píšeš budou dělat? Bankou stanovené pravidla ani zákony tím neporušuji a tak kdyby chtěli kvůli tomu jít proti mne tak by se tím ostudu nadělala spíše banka. Vím, že bance jde o lidí kteří do těch jejích fondů zainvestují spíše na delší dobu a ne pouze zhrabnou peníze od banky (700 Kč) a hned to zruší. Možná, že i s takovými lidmi počítají a pokud se jím tím příspěvkem podaří nalákat i nějaké % lidí kteří zainvestují na delší dobu tak jim to možná až tolik vadit nebude. Jaká je stratégie banky nevíme. Pokud se to bance nebude líbit, že lidí do toho jdou pouze kvůli tomu příspěvku a nemají zájem o investování na delší dobu tak jim nic nebrání aby příště stanovili takové podmínky aby to nešlo zrušit hned na začátku a peníze i s příspěvkem od banky vybrat. Jinak já nejsem jediný kdo do toho kvůli těm sedmi stovkám šel.

Jestli těch sedm stovek za to někomu stojí nebo ne to je asi jak komu. Pro někoho možná nějakých sedm stovek nemá žáden význam a kvůli takovým mizerným penězům by do toho nešel. Pro jiného může mít význam i každá koruna, což neznamená, že i kvůli koruně bych do toho šel. Někdo naopak může někoho od toho odrazovat a pomlouvat ho kvůli tomu, že mu těch sedm stovek možná závidí.

separe
hodnocení

Tak a je vydělané. Po měsíci je výsledek takový, že dnes mi byla připsána na ING Konto částka 1731,36 Kč což je mých 1000 Kč které jsem do toho vložil (investoval) + 720 Kč které mi připsala banka jako příspěvek na investování a 11,36 Kč které mi tato investice vydělala. Myslím, že za měsíc a několik málo minut práce je to dobrý výdělek i když na zbohatnutí to není.

Nyní si můžete někteří začít vymýšlet pohádky o tom co mne za to určitě čeká a jak se mi za to banka začne mstít. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]