Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s počítáním odpracovaných dnů?

Od: katerina* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit. Chtěla bych s přítelem miminko a potřebuji mít odpracováno 270 dní za poslední dva roky. Chci se zeptat, jak se tyto dny počítají. Zda se do nich počítají i dny, kdy jsem na nemocenské. Také mám dotaz, když jsem pracovala od ledna do března 2016, ale byla jsem vedena jako studentka na VŠ, ale neuvedla to práci a normálně odváděla zdravotní i sociální, počítají se mi i tyto dny?

Předem děkuji za odpověď

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Neodpracovanými dny jsou i dny neodpracované pro nemoc. Předpokládám, že v době pracovní neschopnosti jste dodržovala léčebný režim a nepracovala...

Pro přiznání PPM potřebujete účast na nemocenském pojištění v délce minimálně 270 kalendářních dnů (nikoliv 270 odpracovaných dnů) v uplynulých dvou letech.

Nemocenské pojištění trvá po celou dobu zaměstnání, z něhož se odvádí sociální pojištění (nemocenské pojištění je částí sociálního pojištění).

Odkazy:

Zákon č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění:

Peněžitá pomoc v /... (§§ 32 až 38)

Účast na nemocens/...

Peněžitá pomoc v /... (informace na webu ČSSZ)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]