Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bavlnene uterky na nadobi ktere saji

Od: willy odpovědí: 12 změna:

Zdravim vsechny,

hledam uterky na nadobi do kuchyne. Nechci papirove, ale klasicke "hadrove", ktere skutecne saji vodu. Par starych mam, jsou jiz zasedle a uz se nektere i trhaji, nechci je ale vyhodit, protoze opravdu saji a jsou skvele.

Nakoupil jsem nedavno v IKEI a ruzne po obchodech, zvlastni, ze na vsech je psano 100% bavlna ale nestoji za nic a vubec to nesaje. Ani po vyprani ne. Proste odpad. Existuje jeste vubec nejaky slusny vyrobce, ktery by delal kvalitni uterky? Nebo na jaky material se zamerit?

Diky vsem

willy

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

1x

Zdravím.!

Zkuste sehnat dětské plínky. Nedělám si srandu, myslím to vážně.

Je to materiál, který saje dokonale.

Ano, dětské pleny jsou nejlepší utěrky. Já je mám po dětech. Zkuste se zeptat v rodině, jestli někdo nemá staré pleny, nebo si za zkoušku kupte pár nových.

2kedar*

Ony nové... se docela blbě shání. Dnes se děcka "balí" do papírových z Kauflu.

Pak smolí do plínek i ve dvou letech. *zed*

Protože jim ten "batoh" na prdeli nevadí. *smich*

willy
hodnocení

Supeeer, dekuji vsem za typy. *palec*

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
ač chlap, pro kterého je "hadr jako hadr"- tedy rozlišuju hadry na savé (dnes už nevyráběné) a "na HoV.o"(ty současné), protože je používám v dílně na itírání především ruk, něco se mi an tom, co se tady výše psalo, nezdálo. A navedlo mne k tomu to, že tady Naufrago napsala jako výrobce VEBA. Jelikož VEBU nemám až tak daleko, pamatuju si zhruba, co VEBA v minulosti vyráběla. A utěrky to teda rozhodně nebyly - froté ano. VEBA a vůbec většina starých českých, dnes už neexistujích textilek totiž zpracovávala převážně bavlnu. A pořád mi něco říkalo, že utěrky nebývaly z bavlny, ale lněné. takže sem zagogloval...
První info bylo t/.... No jasně - utěrky skutečně bývaly lněné a ručníky (než se objevilo froté) taky (ještě mám dost obého doma). Tradiční výrobce byl Moravolen Šumperk, dnes je to tahle firma (asi následovník, protože sídlí v areálu Moravolenu). No a taky jsem při tom goglování narazil na tohle a tam si kromě koupě klasických lněných utěrek můžete přečíst i info, proč je len na utěrky lepší než bavlna;)

hodnocení

0x

Nemáte ve městě obchod s tradičním českým textilem? Tam mají suprové utěrky. Jukla jsem na značku Veba - mám od nich skvělé ručníky - a dělají i utěrky.

Ještě dobré jsou z Lidlu. A pak jsem nějaké koupila v Tescu - prostě osahám a líbí nebo nelíbí.

doplněno 22.01.17 15:57:

Halooo *hej* utěrky v Lidlu mají od zítřka :) já si tam pro jeden pár teda určitě dojdu :)

hahanaj*
hodnocení

0x

Mám z ikei tyto ikea.com/...

a hned jsem si koupila dvě sady ...jsou skvělé jako staré dobré bavlněné, krásně se do nich utírá a dobře se perou nemohu si fakt stěžovat...vypadají obyčejně ,ale nepotřebuji mít nějaké obrázkové

hodnocení

0x

Sice mám ještě pár utěrek ze své vlastní výbavy, některé sají krásně a jiné vůbec, ale, které se mi jeví nejvíc savé jsou koupené u Vietnamce, mají různobarevné balíčky 6 ks / 50,-Kč. Vyvařím a používám, když se začnou rozpadat, koupím zase.Sají stejně dobře, jako zmiňované dětské látkové pleny.

hodnocení

0x

Já útěrky teď už používám velmi málo a ty, co mám, jsem nakoupila a dostala už před nějakou dobou. Všechny jsou z froté. Jedny skoro jako ručníky, jen s vetkaným pruhem s nějakým obrázkem. Úžasně sají a vypadají hezky, ikdyž se nemusí žehlit. ;) Chtěla jsem pod stromek koupit vnučce útěrky, ale plátěné, které jsem viděla, ty byly tenounké, že po jednom utřeném talíři, musely být opravdu hodně mokré. Poohlédněte se po froté, v českých obchodech.

A do kuchyně pořiďte i ručník, protože útěrky nejvíce trpí, když se do nich utírají ruce.

doplněno 20.01.17 10:02:

Jojo, já se také velce často oplachuji a utírám. A někdy se stane, že špatně a útěrka je hned jako hadr. Já jsem v IKEA koupila takovou jako tyčku z um.hmoty. Mám ji na dvířkách jedné skříňky. A také v IKEA jsem koupila tmavě šedé, ale dost masívní ručníky a ty mám do kuchyně. Bez ručníku jsou útěrky strašné, hned po jednom dni.

babkazov, ten ručník je opravdu v kuchyni nutný,to je pravda, jinak jsou utěrky neustále mokré, jedno utření rukou a utěrka musí na radiátor. Ted měli v Lídlu takový věšák s tyčkou, kovový, zavěsit na dvířka, tak na něm mám ručník pěkně při ruce.

willy
hodnocení

No prave, ta ikea mne nesedi a zadne z jejich uterek nesaji, jak ty srare. Predevcirem jsem potrhal starou kosili, pane jo, ta saje.. *palec* Kezbych zjistil, co to je za material ... *nevi*

Píšu, že v IKEA jsem koupila věšák, vypadá jako madlo a ručník. Tmavý, huňatý. O útěrkách z IKEA nikde nepíšu. Preferuji froté útěrky odkudkoliv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]