Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natáčení pachatelů

Od: blesik® odpovědí: 12 změna:

Proč v TV některým pachatelům rozmazávají obličej a jiným ne?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lach
hodnocení

2x

Protože žijeme v nespravedlivém systému, který vědomě kryje pachatele. Zejména u závažných zločinů. Ano, až tak je to jednoduché...

Oběti mívají v médiích běžně ostrou fotku a plné jméno.

Samotní pachatelé pak dostávají tak srandovní tresty, že to tisíce dalších inspiruje k provádění téhož.

Žádný právní systém, který chce být zároveň i humánní, se neobejde bez trestu smrti.

Kdo může pochopit, pochop.

rv*
hodnocení

2x

1. Majitelé TV jsou obvykle velmi zámožní.

2. Výsledek soudního procesu v Česku je náhodná veličina.

To vede k tomu, že pro právníky se otevřel skvělý business, kdy se "neoprávněně" obviněný cítí poškozen, že se jeho zlodějský obličej objevil na obrazovce. Odměna z Mimosoudního narovnání, popřípadě i rozhodnutí soudu jsou pro právníky velkým lákadlem.

klus
hodnocení

1x

Až rozsudek nabyde právní moci, pak se může zveřejnit pachatel celý. Do té doby se považuje za nevinného. Nezobrazují se také osoby mladší 18ti let.

ctenar*
hodnocení

0x

Záleží, jestli už byli formálně obviněni (? nevím, jestli "obviněni" je to pravé slovo, ale jsou asi 3-4 stavy mezi nevinným běžným člověkem a tím, co už je odsouzený za ten zločin).

cechacek*
hodnocení

0x

Lumpík by se mohl cítit dotčen a zažalovat vinníka podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a ochránce lidských práv by mohl tvrdě zasáhnout, případně by vyhrál i soudní spor

hodnocení

To jsem si myslela taky, ale neodpovídá to.

hodnocení

Dnes ukazovali v TV kluky, co chytli v autě a nadýchali alkohol. Normálně natočili obličej, tak mi je to divné, protože se to stává častěji. Bývá to i když jdou k soudu. Někdo má obličej rozmazaný a někdo ne. Tak nevím proč.

hodnocení

0x

Všimla jsem si jedné věci. Pokud je dotyčný na útěku, skrývá se a policie ho hledá, vyzve veřejnost ke spolupráci a ukáže celou tvář toho člověka. Jakmile spadne klec, ukáží ho znovu, ale už rozostřeného, či s pruhem přes oči.

Prostě - dokud diváky potřebují, tak ukazují. Jakmile je dotyčný pod zámkem, už to není třeba. ;) A co kdyby se dotyčný lotr pak ohrazoval, že byla porušena jeho práva?

Mně vadí moc spíš to, že ve zprávách mluví o různých lumpech, jako "pan obviněný", "pan obžalovaný"...Jakýpak PAN? Pan je podle mě oslovení člověka, kterého si vážím: pan doktor, pan učitel, pan vedoucí...A ne nějaký mizera.

Jenže, uznejte, že by strašně hloupě znělo např. "lotr obžalovaný" či "lump obviněný". Ale bylo by to zaručeně spravedlivější, než PAN. A protože to tak nejde, to slůvko PAN bych vypustila a mluvila o dotyčném jenom jako o obžalovaném či obviněném. Proč hned PAN? To si nezaslouží. Jaga.

lach

Žonglování s "panem" je ještě velmi slabá káva oproti běžně rozšířenému jevu, kdy s člověkem nějaká firma či úřad jedná jako s hadrem, ale přitom mu do oslovení píše "vážený" a pak celý zbytek reakce dokazuje jak jím pohrdají... A na konci mu ještě přejí "příjemný" nebo "úspěšný" den...

To je prostě devalvace významu slov. Až tak moc, že černá je bílá a naopak. Co jsme si vycinkali, to máme... Ale kdo to mohl tehdy vědět, že ano...

Na druhou stranu - času na vidle a gilotiny bylo od té doby času dost. Místo toho došlo k dalšímu shrbení a dalšímu šlapání... Člověk aby se styděl, že je Čech...

hodnocení

0x

nevím jestli jsem si toho všiml jenom já .../žert/ale když se jedná o někoho z oblíbené diskriminované skupiny tak je rozostřen vždycky!

hodnocení

Včera mně zarazila informace, na kolik přijde poprava v USA - 1 600 000! A to ještě nevím, zda korun, nebo dolarů! Nebyla by jednodušší a levnější gilotina? Myslím, že tady je to jasná smrt - tutovka a sminimálními náklady.Tolik peněz za smrt největšího grázla?

vykuk*
hodnocení

0x

Doporučuji natáčet pachatele hledím na zaměřovači nějaké účiné zbraně (odstřelovací puška, raketomet...) s prstem na spoušti a před ukončením dokumentace nechtěně stisknout, nejlépe vícekrát. Přece z nevyšších míst stále slyšíme, že se má šetřit a tímto postupe se ušetří mnoho. Dobrou mušku a lovu zdar

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]