Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik dní nemusí platit zdravotní a sociální?

Od: adush odpovědí: 5 změna:

Dobrý den! Budu přecházet z momentálního zaměstnání do nového, ale kvůli stavebním pracem se můj nástup o týden oddálí. Tento týden pro mě bude nevyužitý, výpověď už mám podepsanou, tak nevím, jak to udělat. Jde mi hlavně o to, jak dlouho nemusím platit zdravotní a sociální pojištění a jak postupovat, pokud bych například dva tři dny měla navíc, zda se mi ozvou nebo mámli je upozornit já. Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

schery*
hodnocení

0x

Já bych se šla nahlásit na úřad práce a tím pádem za mě zaplatí soc+zdr.pojištění a za 7dní při nástupu do zaměstnání bych oznámila na UP nástup do zaměstnání,

martina30*
hodnocení

0x

Zaplat te si to sama je to pár korun.Vyhnete se papírování a sezení na úřadě.Zajděte na pojištovnu a rozdíl si doplatíte.Tak stejně si zaplatte sociální.

ferda60*
hodnocení

0x

Myslím, že je to teď zavedeno tak, že v měsíci, ve kterém za Vás zčásti uhradil zdravotní pojištění někdo jiný, nemáte povinnost jej platit (jako osoba bez zdanitelných příjmů). Sociální pojištění sama platit nemusíte.

ferda60*

Je to tak:

" Za osobu bez zdanitelných příjmů je považován z hlediska zákona o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění pojištěnec s trvalým pobytem v ČR, za kterého není po celý kalendářní měsíc plátcem pojistného ani zaměstnavatel, ani stát, ani pojištěnec sám není plátcem pojistného jako OSVČ."

Viz: vzp.cz/...

dracek*
hodnocení

0x

v každém případě si to musíte zařídit sama ,ani jeden úřad vás neupozorní sám od sebe ,ale až tam naskáčou penále tak to se ozvou ,je opravdu jednoduší dojít si tam a zaplatit ,nebo se přihlásit na úřad práce ,od toho ještě dostanete peníze

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]