Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Budu přecházet z momentálního zaměstnání do nového, ale kvůli stavebním pracem se můj nástup o týden oddálí. Tento týden pro mě bude nevyužitý, výpověď už mám podepsanou, tak nevím, jak to udělat. Jde mi hlavně o to, jak dlouho nemusím platit zdravotní a sociální pojištění a jak postupovat, pokud bych například dva tři dny měla navíc, zda se mi ozvou nebo mámli je upozornit já. Díky.
Myslím, že je to teď zavedeno tak, že v měsíci, ve kterém za Vás zčásti uhradil zdravotní pojištění někdo jiný, nemáte povinnost jej platit (jako osoba bez zdanitelných příjmů). Sociální pojištění sama platit nemusíte.
Je to tak:
" Za osobu bez zdanitelných příjmů je považován z hlediska zákona o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění pojištěnec s trvalým pobytem v ČR, za kterého není po celý kalendářní měsíc plátcem pojistného ani zaměstnavatel, ani stát, ani pojištěnec sám není plátcem pojistného jako OSVČ."
Viz: vzp.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.