Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Úplně jsem to vytěsnila z paměti. Ani nevím, jestli mi už v té době bylo osmnáct, ale asi ano (tj. je to tak 8 let). Byla jsem s babičkou na nějaké předváděčce u nás a skoro nic si z toho už nepamatuju. Vím, že jsme nic nechtěly, ale i tak každý dostal dárkem nějaký mikrotenový hadřík a na konci jsme dostaly nějaký papír (velké asi jako pohlednice). Šlo o nějakou soutěž, že když to vyplníme (už vůbec nevím, co tam bylo, ale snad jen jméno a podpis a adresa), budeme zařazeny do nějaké soutěže a můžeme vyhrát dovolenou. Tehdy se o těch šmejdech tolik nevědělo a očividně jejich taktiky zabraly minimálně na tohle. Vím, že jsme to obě četly několikrát, zase tolik textu tam nebylo, a nepřišlo nám tam nic podezřelé, ale samozřejmě kdo ví, mohly jsme něco přehlédnout. Zlí na nás nebyli, nekřičeli. Nikdo se nikdy od té doby neozval a já si na to teď úplně náhodou vzpomněla a děsím se, jestli někde něco nebobtná (nějaký dluh nebo tak). Nikdy nic nepřišlo atd. Ani nevím, co to vůbec bylo za firmu . Že jsem hlupák psát nemusíte, já v té době byla dost vyjuchaná. Hlavně, že jsem tam šla, abych dávala pozor na babičku
.
Myslím, že podpis na nějaké akci před 8 lety nemusíte řešit. Kdyby po Vás chtěli něco vymáhat, už by se byli dávno ozvali.
Ale spíše si myslím, že šlo o sběr adres do nějaké databáze, kterou potom mohli prodávat. Kdybyste si vzpomněla, pro kterou to bylo firmu, dosáhla byste pravděpodobně odstranění svých osobních údajů z jejich databází.
opravdu nic neřeš, opravdu jim šlo jen o adresu, aby mohli zase někdy poslat nějakou pozvánku. a navíc všechny firmy už dávno neexistují, a ti co zůstali, jsou zase noví, Byla to jen nafouknutá bublina, dneska jsou daleko větší šmejdi v různých oborech. Například hruška, vždy šel proti těmto prodejcům a dnes si na tom postavil byznys, nebo v receptáři, prodávájí se tam stejné výrobky, no jo, když dobře zaplatí za reklamu. Pracuji v domově důchodců a babičky se slzou v oku vzpomínají , kam se všude s nimi podívali. Ano , někdy bohužel dotáhli nějaký předražený hrnec, který mimochodem funguje dodnes, ale ty zážitky, kam se všude podívali, jim nikdo nevezme. Na začátku to bylo fajn povídají, ale postupně časem přišli nějací nenežranci, kteří to celé zkazili. Ano, koupili si něco pro sebe třeba i za 20 tis, ale povídají, že stejně by jim ty peníze děti, vnuci sebrali, většina to koupila jakoby natruc, protože to nepotřebovali. Všude v podnikání se objeví někdo, kdo je nenasytný a zkazí to i ostatním. Ale mě přijde daleko horší když se dívám na televizi a začne tam v reklamě skákat vysmátý panáček, jak je vlastě perfektní si půjčit a že když si půjčím tak udělám to nejlepší co můžu. Tady se člověk dostane do pruseru hned, člověka oberou úplně o všechno, o dům, o rodinu o všechno,mají nakonec dluhy do konce. To jsou praví šmejdi.
Babička taky ráda vzpomíná, že vždycky se 5 kamarádek domluvilo a jelo se, výlety na konci minulého století prý byly boží. My vnuci jsme na ně neměli čas a tak jeli, užívali si to. Někteří dědci se tam jeli hádat s dealerama, bavilo je to. Taky se mi to v televizi nezdálo, viděli jsme jen zlomek , a ono to hodilo všechny do jednoho pytle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.