Nejste přihlášen/a.
Skutečně se nahrávají všechny telefonní hovory? I ty bez upozornění, prostě když si volají dva občané?
Jde mi o to, že když třeba Franta zavolá Lojzovi, ať mu vrátí dlužnou tisícovku, Lojza řekne, že jo, a pak to Frantovi zapře. Dostane se to k PČR, do trestního řízení (třeba, jo) a teď ta policie si fakt může poslechnout, co říkal Lojza?
.. nebo pokud ve sledované (nikoliv již nahrávané) komunikaci neřeknete nějaké z "klíčových" slov - to se pak může rozjet některý ze stupňů sledování provozu
Veškerá elektronická komunikace se sleduje tajnými službami. Jestli jste nebo nejste terorista vyhodnucuje někdo jiný a pro všechny tajné služby je terorista každý. Ale doufat. že to tak není, klidně můžete. Telefonním operátorům to je k ničemu... Ale to není vůbec žádná novinka. Rozhovor bez sledovaných slov nikoho nezajímá a ten se pak maže. Kde by jinak získávaly organizace odposlechy teroristů, o nichž vůbec nevěděly?
Co já mám informace, tak ANO, nahrávají se všechny hovory, smsky, emaily, a já nevím co všechno ještě a NE takhle to nefunguje.
Nevím jak rozsudek, nevím, zda nebyla novela zákona, ale jeden bylo to dokonce zakotveno přímo v zákoně. Možná byla změna a jak píše totak by bylo správně. Nedovedu si pak představit, kdo by se pod to podepsal v případě třeba teroristického útoku nebo nějakého obecně ohrožujícího závažného trestného činu, kdy by díky tomu nebylo možné dohledat informace a tím pádem ani pachatele. Spíš si myslím, že se zkrátila doba archivace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.