Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrávání tlf hovorů

Od: junkers* odpovědí: 6 změna:

Skutečně se nahrávají všechny telefonní hovory? I ty bez upozornění, prostě když si volají dva občané?

Jde mi o to, že když třeba Franta zavolá Lojzovi, ať mu vrátí dlužnou tisícovku, Lojza řekne, že jo, a pak to Frantovi zapře. Dostane se to k PČR, do trestního řízení (třeba, jo) a teď ta policie si fakt může poslechnout, co říkal Lojza?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Operátoři už před několika lety vysoudili rozsudek podle kterého nemusí ukládat a uchovávat žádná data která si jejich zákazníci mezi sebou vyměňují. Takže ani zálohy hovorů ani esemesky ani údaje o navštívených stránkách internetu. Už tenkrát to pro ně byla obrovská zátěž a nároky na úložiště. Od té doby se navíc provoz v sítích několikanásobně zvýšil takže už by to dneska nebylo ani technologicky proveditelné. Tím pádem .. pokud nejste politik, terorrista nebo jinak zajímavý pro tajnou službu, můžete na dohledatelnost hovoru klidně zapomenout.
junkers*
hodnocení

totak: dík.

ppp

.. nebo pokud ve sledované (nikoliv již nahrávané) komunikaci neřeknete nějaké z "klíčových" slov - to se pak může rozjet některý ze stupňů sledování provozu

vanad1*

Veškerá elektronická komunikace se sleduje tajnými službami. Jestli jste nebo nejste terorista vyhodnucuje někdo jiný a pro všechny tajné služby je terorista každý. Ale doufat. že to tak není, klidně můžete. Telefonním operátorům to je k ničemu... Ale to není vůbec žádná novinka. Rozhovor bez sledovaných slov nikoho nezajímá a ten se pak maže. Kde by jinak získávaly organizace odposlechy teroristů, o nichž vůbec nevěděly?

repkin*
hodnocení

0x

Co já mám informace, tak ANO, nahrávají se všechny hovory, smsky, emaily, a já nevím co všechno ještě a NE takhle to nefunguje.

Nevím jak rozsudek, nevím, zda nebyla novela zákona, ale jeden bylo to dokonce zakotveno přímo v zákoně. Možná byla změna a jak píše totak by bylo správně. Nedovedu si pak představit, kdo by se pod to podepsal v případě třeba teroristického útoku nebo nějakého obecně ohrožujícího závažného trestného činu, kdy by díky tomu nebylo možné dohledat informace a tím pádem ani pachatele. Spíš si myslím, že se zkrátila doba archivace.

hodnocení

0x

Já si myslím, že se nahrává vše, ale archivuje se to jen po dobu několika dnů. Potom se původní záznam přemaže novým záznamem. Operátoři nemají kapacity na to, aby uchovávali všechny hovory po dobu např. jednoho roku a více.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]